Menu
RSS

Antalya Uncalı Mezarlığında Yer Kalmadı

Antalya Uncalı Mezarlığında Yer Kalmadı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fikret Acar, Büyükşehir Yasası ile belediyeye bağlı mezarlık sayısının 186'dan 2 bin 859'a yükseldiğini söyledi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısı Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) grup başkanı Muharrem Koç, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fikret Acar konuk oldu.

Dr. Fikret Acar, Salı Grubu üyeleri ve davetlileri, sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Belli bir sosyo- ekonomik düzeyin altındaki dezavantajlı kesime yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Dr. Acar, yaklaşık 3 bin 300 hastalarının olduğunu söyledi.

2014 yılından bu yana 2 bin 759 doktor muayenesi gerçekleştirdiklerini anlatan Dr. Acar, “Bin 509 diş tedavisi yapıldı. 22 bin 296 hemşire ziyareti gerçekleştirildi. 5 bin 767 hastaya ambulans hizmeti sağlandı. Yine 7 bin 101 hastanın da ev ve kişisel temizlik hizmetlerini yapıldı" dedi.

Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi

Dr. Acar, evde bakım hizmetlerinin yanında ağız ve diş sağlığı merkezinde 5-14 yaş arası çocuklara diş sağlığı hizmeti verdiklerini açıkladı.

Dr. Fikret Acar, “Bunların yanı sıra okullara ve dezavantajlı bölgelere giderek ağız ve diş sağlığı konularında eğitim veriyoruz, diş fırçası dağıtıyoruz. Ayrıca okullardan servislerle öğrencilerimizi merkezimize getirip, muayenelerini yapıyoruz" diye konuştu.

'En Fazla Mezarlık Bizde'

Diğer faaliyet alanlarının Mezarlıklar Şube Müdürlüğü olduğuna dikkat çeken Dr. Acar, şunları kaydetti:

"2014 seçimlerinden önce Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan 186 mezarlık vardı. Büyükşehir Yasası'ndan sonra bu rakam 2 bin 859'a yükseldi.

Sanırım Türkiye'de en fazla mezarlığa sahip belediyeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 300 mezarlığı vardı. Büyükşehir Yasası'ndan sonra 600 civarına yükseldi. Bizim bu bölgede alanımız büyük olduğu için mezarlığımız fazla."

Uncalı Mezarlığında Yer Kalmadı

Şu anda Uncalı Mezarlığı'nda aile mezarlığı haricinde yer kalmadığını da vurgulayan Dr. Fikret Acar,

"Bin 395 dönüm üzerine kurulmuş Kurşunlu Kent Mezarlığı'nda hizmet veriyoruz. Şu anda inşaat halinde olan yerler bu yıl hizmete açılacak. Aynı zamanda Konyaaltı halkının rahatlıkla ulaşabileceği bir çalışma da Doyran Mezarlığı'nda yapılıyor. Bu alan, yaklaşık 500 dönüm. 3-4 ay içerisinde hizmete açacağız" diye konuştu.

Cenazeler Uçakla Taşınıyor

Antalya'da 2.5 yılda 17 bin defin hizmeti verildiğine de değinen Dr. Acar, "Tüm ilçelerimize 12 bin 312 evimize taziye çadırı kurduk. 2 bin 80 cenazenin araçlarla şehirlerarası naklini gerçekleştirdik.

Türkiye'de ilk defa havayolu ile ekonomik geliri az olan vatandaşlarımızın cenazelerini ülkenin her yerine ücretsiz transferini yapıyoruz. Türk Hava Yolları (THY) Şirketi ile protokol imzaladık ve meclisimizden geçti. Yaklaşık 450 personelimizle vatandaşımızın bu zorlu sürecinde yanında oluyoruz" dedi.

Toplantının ardından Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katkılarından dolayı Dr. Fikret Acar'a teşekkür plaketi verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım