Menu
RSS

Antalya Uluslararası Piyano Festivali 17 Yaşında

Antalya Uluslararası Piyano Festivali 17 Yaşında

Antalya’da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Piyano Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor. 21 Eylül'de başlayacak festivalde kombine bilet fiyatı 40 lira, konser başına bilet fiyatları ise 15 lira olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 17'nci Uluslararası Piyano Festivali, 21 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Her yıl Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) sevenleriyle buluşan festival, daha fazla katılımın sağlanması amacıyla bu yıl ilk kez EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sanat yönetmenliğini Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın onursal şefi Gürer Aykal'ın yaptığı festivalde bu yıl Zhang Zou, İspanyol Manolo Carrasco, Julian Rachlin, piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün, Gökhan Aybulus ve dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi müzik dünyasından birçok yetenekli isim sahne alacak. Festival 14 Ekim Cuma akşamı sona erecek.

Bilet Fiyatları

Festivalin bilet fiyatları da belirlendi. 5 büyük konserin kombine bilet fiyatı tam 40 lira, emekli ve öğrenci kombineleri ise 30 lira. Kombine almak istemeyenler içinse konser başına bilet fiyatları tam 15 lira, emekli ve öğrenci 10 lira, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için 5 lira olarak açıklandı.

Müziğin Önemli İsmi Zhang Zuo

Festivalin, 21 Eylül'de Akdeniz Filarmoni Orkestrası ile açılış konserini verecek Zhang Zuo, yaratıcı ve heyecan verici sanatçı olarak tanımlanıyor. Zhang Zuo, iki sezon için İngiltere'de BBC'nin en iyi Genç Sanatçılar programına katılmak için seçildi.

AKM'de Ücretsiz Konser

Festival kapsamında AKM'de Genç Yetenekler konseri düzenlenecek. 5 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek konser herkese açık ve ücretsiz olacak. Piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün'ün şefliğindeki konserde müzikseverler genç yetenekleri dinleme şansı bulacak.

Festival Programı

21 Eylül: Zhang Zuo-Akdeniz Filarmoni Orkestrası/Şef: Gürer Aykal

25 Eylül: Manolo Carrasco "Flamenko Tutkusu"

1 Ekim: Julian Rachlin - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası

7 Ekim: Darrell Ang - Gökhan Aybulus - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası / Şef: Darrell Ang

14 Ekim: Roberto Cominati - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası / Şef: Gürer Aykal

yukarı çık
0
Paylaşım