Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı Karakurt: Ocak Ayı Enflasyonu 'Ocakları' Söndürdü!

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı Karakurt: Ocak Ayı Enflasyonu 'Ocakları' Söndürdü!

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt düzenlediği basın toplantısında Ocak ayının enflasyonunu değerlendirdikten sonra belediye işçileri arasında yaptıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Karakurt yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilere göre, enflasyon ocak ayında yüzde 1,06 artarken, yıllık bazda yüzde 20,35 oldu. Ocak ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 87,87 ile çarliston biber oldu.

Onu yüzde 80,94 ile patlıcan takip etti.

Yıllık ‘Gıda’ Enflasyonu Yüzde 30,97

Patates ve soğandan sonra şimdi de Patlıcan-biber 'vatan haini' ilan edildi. Böyle giderse bu 'hainlik'  ve 'istikrar düşmanı' olma sırasının bütün sebze, meyve, yiyecek ve gıda ürünlerine gelecektir.

 Her ne kadar patates-soğan, patlıcan-biber fiyatları üzerinden ekonomik kriz ve hayat pahalılığı tartışılsa da, asıl olarak gündelik tüketim ürünleri, elektrik, doğal gaz ve benzindeki fiyat artışları üzerinden yaşanan enflasyon sonucu

işçi ve emekçilerin aldıkları ücretlerdeki erimeye bağlı olarak alım gücü düşmüş, dolayısıyla da en büyüğünü atlattık denilen  'ekonomik kriz' dönemsel değil, kalıcı ve yıkıcı bir hale gelmiştir. İşçi ve memurlar eskisi gibi yaşamlarını sürdürememektedir.

Asgari ücretteki artış etkisiz kalmıştır. İşçi ve memurlara 'müjde' olarak verilen zam ve enflasyon farkı çalışanların ekonomik kayıplarını karşılamaya yetmemektedir.

Yerel seçimler ve aday belirleme çalışmasının bile 'ekonomik krizin' gölgesinde kaldığına tanıklık ediyoruz. Açıkçası; yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiği ve halkın 'ekonomik' tercihlerinin seçimin sonuçlarını büyük oranda etkileyeceği anlaşılıyor” 

Tüm Bel Sen Antalya Şubesi’nin 4 belediyede 300 işçi ile yaptığı anket sonuçlarında, çalışanların büyük kesimi ekonomik krizin faturasının emekçiler tarafından ödenmesine tepki gösterdikleri görülmekte.

Ayrıca yine bu ankete katılanlar sendikaların yürütecekleri mücadelelerde birlikte hareket etmeleri gerektiğini dile getirmekteler.

Anket sonuçlarından sonra Karakurt sözlerini şöyle tamamladı:                                                                                                                    

Seçim Derdi ‘Geçim’ Derdi Oldu!

“Sonuç olarak, bu anket çalışması ile belediye emekçileri halen devam etmekte olan sıkıntının adının KRİZ olduğunu söylüyor. Hükümetin ekonomik krizle ilgili uyguladığı programa ve krizi atlattık açıklamasına inanmıyor.

Enflasyon ve krize karşı ilan edilen programları samimi bulmuyor ve kendisine fatura çıkarılmasını istemiyor. Ayrıca; Belediye emekçileri Doların yükselmesi, patates-soğan ve patlıcan-biber ile devam eden ekonomik krizin

gündelik yaşamını alt-üst ettiğini ve eskisi gibi yaşayamadığını belirtiyor.

Sendikalara, ‘Taleplerimiz İçin Birlikte Hareket Edin’ Mesajı!

Hükümetten; enflasyon ve hayat pahalılığına karşı Ek Zam ve Ek Sözleşme talep ediyor ve Sendikaların ortak talepler etrafında iş kolundaki tüm çalışanları harekete geçirmesini istiyor. Ve belediye emekçileri;

ekonomik-sendikal talepleri için öncelikle iş yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarının yapılmasını ve buna bağlı olarak da iş yeri ve yaşadığı kent merkezli eylem ve etkinliklere katılabileceğini belirtiyor.

Belediye emekçilerinin bu sesi, bu talepleri; iş kolumuzdaki bütün sendikalar için bir mesaj olma özelliği taşımaktadır. Tüm Bel-Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz ve buradan iş kolumuzdaki işçi ve memur sendikalarına

belediye emekçilerinin tüm sendikalara vermiş olduğu bu 'mesajın' gereğini yerine getirebilmek için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım