Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı İlhan Karakurt: Bu Dava Burada Bitmez!

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı İlhan Karakurt: Bu Dava Burada Bitmez!

Danıştay 12. Dairesinde görülen İlhan Karakurt’un memuriyetinin düşürülmesi kararı sonrası Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt dava sonucunu eleştiren bir yazılı açıklama yaptı. Danıştay'ın vermiş olduğu bu kararın Menderes Türel tarafından işlenen

bir hukuki 'cinayetin' onanması olarak yorumlayan Karakurt, “Danıştay'ın vermiş olduğu bu karar Menderes Türel tarafından işlenen bir hukuki 'cinayetin' onanmasıdır.

Elbette, bu dava burada bitmedi. Kendi kendisi ile çelişkiye düşen bu Danıştay kararına karşı 'karar düzeltme' yoluna gideceğiz. Eğer, bu yanlışlık düzeltilmez ise, Anayasa mahkemesi, olmadı AHİM' kadar bu davayı taşımaya kararlıyız” dedi.

Türel’in uygulamalarını Yargı İptal Etmişti

Karakurt “Tüm Bel Sen Şubesi olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesinde Menderes Türel'in göreve gelmesiyle personel üzerinde başlayan sürgün, işten atma ve mobbing uygulamalarını haksız ve hukuksuz bularak kamuoyu ile paylaştık ve yargıya taşıdık.

Ve yargı açılan davaların hemen hemen hepsini ' haksız, hukuksuz ve keyfi' bularak iptal etti.

Bu 'demokratik' mücadelemizden çok ama çok rahatsız olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendi partisi tarafından çıkartılan kanunlara ve buna bağlı olarak hüküm veren yargı kararlarını yok sayarak, daha da vahimi, aynı hukuki durumdaki Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı' olduğu gerçeğine rağmen, İhan Karakurt’u işten 'alarak' cezalandırma yoluna gitmişti.

Biz de Menderes Türel'in bu hukuksuz ve keyfi tasarrufunu yargıya taşıdık” dedi.

Aynı 'Danıştay' Dan İki Ayrı Karar!

Karakurt açıklamasına şöyle devam etmekte; “En son Danıştay 12. dairesin İlhan Karakurt ile verdiği karar çelişkiyi açıkça belgelemektedir.

2012 yılında İlhan Karakurt ile ilgili, oy birliği ile 'devlet memuru olur' kararını veren Danıştay 12. Dairesi, bu gün, yani 2017 yılında, üçe-iki, İlhan Karakurt memur olamaz diyor!

Yargıya müdahalenin boyutunu gösteren 'ibretlik' bir durum. Bir yanda, olağan kabul edilen 2009 AKP döneminde, yine olağan yargının verdiği karar, diğer yanda 'olağanüstü' ilan edilen bu günün AKP döneminde, olağanüstü yargının verdiği karar!

Hak, Hukuk Ve Adalet; En Çok Bize Lazım!

Doğrusu, Danıştay'ın bu kararı karşısında, benimde çıkıp, aynı hukuki durumda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’da Cumhurbaşkanı olamaz, onun da görevden alınması lazım deme gibi bir hakkım doğmaktadır! 

İlhan Karakurt'u görevden alması ile ilgili danıştayın verdiği karar karşısında, Memleketimiz için 'telafisi' imkansız sonuçlara yol açabilecek böylesine 'vahim' bir duruma vesile olan Menderes Türel'in sevinmesi izaha muhtaç bir durumdur.

Bu bir 'Metal yorgunluğu' olarak mazur görülebilir!”

yukarı çık
0
Paylaşım