Menu
RSS

Antalya’nın Tekke Köyü'nde Büyük Buluşma: 5 Dernekten 250 Kişi

Antalya’nın Tekke Köyü'nde Büyük Buluşma: 5 Dernekten 250 Kişi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sayman ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe'nin konuğu olarak Antalya'ya gelen 5 dernekten 250 kişi, Elmalı Tekke Köyü'nde Abdal Musa Sultan Dergâhı'nı ziyaret edip Uçarsu Şelalesi'ni gezdi.

Gemlik Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Ali Kalkan, Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Durmuş Yıldırım, Darıca Cem Evi Başkanı Şeref Arslan, Gebze Cemevi Başkanı Teslim Yıldız,

İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Mahmut Eksim ve bu derneklerin üyelerinden oluşan 250 kişi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Genel Sayman ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe'nin organizasyonuyla Antalya'nın Elmalı ilçesinde ağırlandı.

Dernek ve vakıf yönetici ve üyelerinin Tekke Köyü'nde Abdal Musa Sultan Dergâhı'nı ziyaretinde kurbanlar kesildi. Heyet Elmalı'daki Uçarsu Şelalesi'ni de gezdi.

Bu ziyaretlerin ardından konuklara kurban eti ve bulgur pilavı eşliğinde lokma ikram edildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak, Türkiye'nin 4 bir yanından gelen dernek ve vakıf yönetici ve üyelerini Antalya'da ağırlamaktan onur duyduklarını kaydeden Binali Efe, "Pirimizin huzurunda,

dedelerimizin açılış gülbankı ile cem başladı. Güzel sesli zakirlerimizin okumuş oldukları deyişler, mersiyeler, dualar ile Allah Allah nidaları semahlara yükseldi.

Dedelerimiz cemde olmazsa olmaz olan 12 hizmeti icra ederlerken ilahi aşk uğruna semahlar dönüldü. Gözyaşları Kerbela şehitleri ve şehitlerin serdarı Hz. Hüseyin için sel oldu aktı" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım