Menu
RSS

Antalya Merkezde Sıcaklık 40 Derece, Yaylada İse Kar Keyfi!

Antalya Merkezde Sıcaklık 40 Derece, Yaylada İse Kar Keyfi!

Antalya ve Muğla illerinin ortasında kalan 2650 metrelik Akdağ'ın eteklerinde erimeyen kar yığınları, yazın 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan vatandaşları serinletiyor. Kar yığınlarını testereyle kesip sahil kesimine götüren vatandaşlar karlama yaparak serinliyor.

Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi arasında kalan Batı Torosların en yüksek tepesi Akdağ'ın eteklerindeki kar ise öbek öbek duruyor.

Henüz erimeyen kar vatandaşa hem ekmek kapısı, hem de eşe dosta hediye oluyor. Denizden yaklaşık 2650 metre yüksekliğindeki Evyaka Yaylası'na gelenler, motorlu testereyle karı odun gibi kesiyor.

Yaklaşık 60- 70 kiloluk kar kütlesi çuvallara doldurularak araçlara yerleştiriliyor. Bu şekilde sahil bölgelerine götürülen kar, eşe dosta hediye edilirken, karlama yapan esnafa da satılıyor.

Özellikle sahil bölgelerinde kar, pekmez, bal ve meyve suyu ile karıştırılarak karlama yapılıyor. Yazın sıcağından bunalanlar karlama yiyerek serinliyor.

Akdağ'dan kar kesip götüren Durmuş Cengiz, "Bu karı kesiyoruz. Sahile, Seydikemer'e götürüyoruz. Eşimize, dostumuza dağıtıyoruz. Şerbet yapıyoruz. Millete hayır amaçlı veriyoruz" dedi.

Kenan Otgöz de "Bu gördüğünüz kar pekmezle, balla şerbet yapılır. Millete verilir. Sıcaktan yanan vatandaşımız, bununla serinler" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım