Menu
RSS

Antalya Manavgat'ta CHP'nin 95'inci Yılı Kutlandı

Antalya Manavgat'ta CHP'nin 95'inci Yılı Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 95'inci yıl dönümü Manavgat ilçe örgütü tarafından törenle kutlandı. Manavgat Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar'la birlikte partililer katıldı.

CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, "95 yıl önce bugün 9 Eylül 1923'de ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 'Halk Fırkası' adıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Ülkemiz; kadını, erkeği, çocuğu ve yaşlısıyla bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi verilerek kurulmuş ve cumhuriyet ilan edilmiştir. CHP işte bu Kuva-i Milliye ruhuyla kurulmuş bir partidir.

Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet etmiş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi gerek kuruluş felsefesiyle gerekse altı ok ilkeleriyle ülkemizin temel değeri olan Cumhuriyet'in kurucusu ve koruyucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan beri yaşamımızın ve ülkemizin tamamlayıcı unsurları olan özgürlük, adalet, eşitlik, insan hakları, demokratik, laik ve hukuk devleti için mücadele etmiş ve bundan sonra da mücadele edecektir.

Ülkemizin yaşadığı bu zorlu süreç, ancak ve ancak bize emanet edilen Cumhuriyet Halk Partisi ile Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak ve koruyarak atlatılacaktır" dedi.

CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım