Menu
RSS

Antalya Korkuteli’nde Akaryakıt Dolandırıcılığı Operasyonu: 3 Tutuklama

Antalya Korkuteli’nde Akaryakıt Dolandırıcılığı Operasyonu: 3 Tutuklama

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde ikiz plakalı tankerlerle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Korkuteli Emniyet Müdürlüğü ekipleri Korkuteli Kredi Yurtlar Kurumu'nun akaryakıt ihalesini alan ve 2016 yılından bu yana kuruma kalorifer yakıtı temin eden Antalya merkezli bir akaryakıt şirketinin '34 ZL 9987' numaralı ikiz plaka takılı tankerler kullanarak dolandırıcılık yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Yapılan araştırmada, ikiz plakalı iki ayrı tankerden dolu olanın Kredi Yurtlar Kurumu'na yakıtın yarısının boşaltıldıktan sonra ayrıldığı, yedek tankerin tartı için kantara giriş yaptığı ve bu yöntemle Korkuteli Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile diğer il ve ilçelerdeki kurumların milyonlarca lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili firma yetkilisi 2 şüpheli ve şoför ile Korkuteli Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nde kalorifer görevlisi olarak çalışan şüpheli Korkuteli Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerden kalorifer görevlisi A.A., serbest bırakılırken, firma sahipleri M.K. ve Ö.K. ile şoför V.A. tutuklandı.

yukarı çık
0
Paylaşım