Menu
RSS

Antalya Korkuteli’de Küçükköy'e Eko Turizm İçin Lavanta Ekimi

Antalya Korkuteli’de Küçükköy'e Eko Turizm İçin Lavanta Ekimi

Korkuteli’ne bağlı Küçükköy Mahallesi'nde ilçenin ilk eko turizm bölgesi için, lavanta ekimi yapıldı. Küçükköy Mahallesi'nde eko turizm başlatabilmek, endemik, tıbbi ve aromatik bitkilerin korunmasına katkı sağlamak ve bitki florasına dikkati çekmek amacıyla lavanta ekimi yapıldı.

Proje kapsamında 34 dönümlük alanının 5 dönümüne lavanta ekimi yapılırken, 10 dönümlük alana ise daha sonra lavanta dikimi yapılacak. 19 dönümlük alana ise adaçayı ve kekim ekimi yapılacak. Lavanta hasat edildikten sonra destinasyon işlemine tabi tutulacak ve lavanta esansı elde edilecek.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Küçükköy'de ilk defa bir alana lavanta ektiklerini söyledi.

Projenin sahipliğini arsa sahibi Takdir Öter'in yaptığına değinen Armut, "Lavanta çok değerli bir bitki. Eko turizme çok büyük desteği olacaktır. Alternatif tıp alanında da kullanılıyor. Lavanta, ilçede gün geçtikçe yaygınlaşacak" dedi.

Lavanda ekimine, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Dudu Kocabaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan davetliler ve vatandaşlar katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım