Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya Konyaaltı CHP Başkan Adayı Esen Hem STK’ları Hem de Halkı Dinliyor

Antalya Konyaaltı CHP Başkan Adayı Esen Hem STK’ları Hem de Halkı Dinliyor

Siyasette, ezberlenmiş ve sıradan yöntemlerin bırakılması gerektiğini söyleyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Klasik belediyecilik yapmayacağız tam tersine, halkın ihtiyaçlarına gerçekçi çözümlerle karşılık vereceğiz” dedi

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Semih Esen, çalışmalarını Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’ni ve Pınarbaşı Mahalle esnafını ziyaret ederek sürdürdü.

Esnafla bir araya gelen Esen, Konyaaltı’na yapacakları projelerle bölgenin hareketliliğini arttıracaklarını belirtti. Belediye olarak, ilçe esnafının kazancını nasıl arttıracakları yönünde tespitlerde bulunacaklarını dile getiren Esen,

“Küçük esnafın bu sistemde ezilmesine izin vermeyeceğiz. Yapacağımız çalışmalarda halkımızın ve esnafımızın menfaatini gözeterek iki tarafa da zarar vermeden yöneteceğiz” dedi.

“Uçuk Projelerle İşimiz Yok”

Halka faydasına olmayan projelerden uzak duracaklarını dile getiren Esen, “Çılgın, uçuk ve halka hiçbir faydası olmayan gerçek dışı projelerle işimiz yok. Biz, halkın ihtiyaçlarına gerçekçi çözümler sunan projeler üreteceğiz.

İnsanlarımızın buna ihtiyacı var. Vatandaşımızın sonlarını gidermek için hızlı hareket edeceğiz. Sık sık esnaf ve halkımızla bir araya gelip taleplerini kendilerinden dileyip, belediye bütçesinin yettiği her sorunlarını karşılayacağız.

Baktığınızda ilçelerimizin hepsi de çok güzel ancak Konyaaltı’nın özelliği hiçbir ilçemizde yoktur. İlçemizin büyük bir sosyal, ekonomik ve doğal potansiyeli var. Biz, bu potansiyeli daha işler hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Heyecanımı Kaybettiğimde Bırakacağım”

Partisinin kendisine verdiği görevin çok kutsal olduğunu vurgulayan Esen, “Bu kutsal görevin heyecanını her an yaşıyorum. Halka hizmet edip sorunlarını çözeceğim için heyecanlanıyorum. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayacağım için heyecanlanıyorum.

Ben, insanlara yardım edip dertlerini giderdiğimde mutlu olan bir insanım. Bu heyecanla hizmet edeceğim için de çok mutluyum. Bir gün bu heyecanımı ve üretkenliğimi kaybettiğimi hissettiğim anda yerimi hemen yeni bir arkadaşa bırakacağım.

Siyaset benim için bir meslek değil” dedi. Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Esen, yapacakları projeleri başından itibaren şehir plancılarını da dahil edip fikirlerini alacaklarını belirtti.

Esen, “Bir projeyi tamamladıktan sonra uzmanına danışmanın anlamı yok. Biz, yapacağımız her projede o alanla ilgili yetkili odalarımızdan destek alıp projelere dahil edeceğiz. Böylece daha sağlıklı yapılar inşa etmiş olacağız” dedi.

Esen: Bir Liranın Bile Hesabını Vereceğiz

Şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini dile getiren CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Milletin bir lirasının bile hesabını vereceğiz ve hesabını soracağız” dedi

Seçim çalışmalarına Liman, Hurma, Sarısu Mahalle halkını ve site görevlilerinin sorunlarını dinleyerek devam eden Esen, her mahallenin farklı ihtiyaçlara sahip olduğunu söyledi.

Göreve geldiğinde bu ihtiyaçları tespit edip karşılayacaklarını belirten Esen, “Partimiz bana kutsal bir görev verdi. Bu görevi layığıyla yerine getireceğim. Alışılmışın dışında bir belediye başkanı olacağım” dedi.

“Biz Kazanacağız”

Vatandaşa ulaşma kanallarının engellendiğine dikkat çeken Esen, “İnsanlara ulaşmamızı engelleyen bir ‘Çin Seddi’ kurmuşlar. Bu seddi, medyayı ele geçirerek kurdular. Bu duvarı aşacağız. Peki, nasıl aşacağız?

CHP’li belediyeler olarak tevazuuyla, böbürlenmeyerek, halkın parasının hesabını soran ve koruyan bir anlayışla aşacağız. Partimizin belediye başkanlarının hepsi, bulundukları bölgelerde birer Yılmaz Büyükerşen örneği sergileyecektir.

Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Hedefimiz sadece Konyaaltı’nda yüksek oy almak değil Türkiye geneli yüksek oy almaktır. 1 Nisan’da kazanan biz olacağız!” diye konuştu.

“Sosyal Medya Reklam Alanım Olamayacak”

Belediyenin sosyal medya hesaplarını bilgilendirme amaçlı kullanacaklarını söyleyen Esen, “Bu hesaplarda beni görmeyeceksiniz. Belediyenin sosyal medya hesaplarını vatandaşlarımızı sağlık, sosyal ve kültürel gibi konularda bilgilendirmek için kullanacağız.

Örneğin; kansere karşı ne gibi önlemlerin alınabileceği veya atık ayrıştırma konusunda bilgilendirme yapmak gibi. Otobüslerden tutun da tabelalara kadar her yerde görmekten bıktığınız belediye başkanları gibi her yere

kendi fotoğraflarımı koyup sizi kendimden bıktırmak gibi bir amacım olmayacak. Bu nedenle belediyenin sosyal medya hesaplarında beni görmeyeceksiniz” dedi.

“Aynı Hamurun İnsanlarıyız”

Belediyecilik döneminde hiç kimseye ideolojik yaklaşmayacağını vurgulayan Esen, “Biz aynı hamurun insanlarıyız. Her birimiz farklı siyasi ve hayat görüşlerine sahip olabilir. Farklı mesleklere sahip olabiliriz. Sonuç olarak hamurumuz aynı.

Bu konunun bilincinde olup, hiç kimseyi ideolojik ve hayat görüşünden dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Bizimle aynı siyasi görüşü paylaşmayan insanlar olabilir. Bu gayet normal bir durum. Hedefimiz bu insanlarımızın gönlünde bir kapı aralamak.

Yaklaşık iki aydır alanlarda bunu yapmaya çalışıyorum. Siyasi tercihleri farklı olan insanlarımıza kendimizi anlatmak ve gönüllerinde bir kapı aralamak için çalışıyoruz. Kendimizi doğru anlatırsak bu kapıyı sonuna kadar açabiliriz.

Bu noktada hepinizin desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“Ek Geliriniz Olacak”

Site görevlileriyle bir araya gelen Esen, sitelerde atık ayrıştırma bilinci oluşturarak buradan gelecek olan gelirden görevlilerin de faydalanacağını belirtti. Esen, “Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunlarınızın takibini yapıp

çözüme kavuşturacak bir belediye başkanınız olacak. Belediyede sizlerin taleplerini dinleyip hızlı bir şekilde çözüm üretecek bir birim olacak. Sizin gelirinize az da olsa katkı sağlamak ve arttırmak için sitelerde atık ayrıştırma bilinci oluşturacağız.

Bunun sonucunda hem site sakinlerinin hem de sizlerin gelir elde edeceği bir çalışma yapacağız. Çocuklarınızın üniversiteyi rahat okuması için burs ayarlayacağız. Bunun yanında eşi çalışan görevlilerin, çocuklarını bırakacakları kreşlerimiz olacak.

Tüm bunları yerine getirmek için belediye bütçesi yeterli. Bizim buradaki görevimiz sizlere daha rahat ve sade bir hayat yaşamanızı sağlamak. Bunları yapmaktan büyük bir mutluluk duyacağım” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım