Menu
RSS

Antalya KESK: İsrail’in ve ABD’nin Tavrı Tam Bir Provokasyondur!

Antalya KESK: İsrail’in ve ABD’nin Tavrı Tam Bir Provokasyondur!

KESK Antalya Şubeler Platformu, İsrail’in Gazze’de gösteri yapan Filistinli kardeşlerimize yönelik katliamını protesto etti. ABD yönetimi, Ortadoğu’da kendi çıkarları doğrultusunda kanlı bir adım daha attı. Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’nin, Kudüs’e taşınması üzerine

Filistinlilerin ulusal haklarını talep etmek için düzenlediği gösterilere, silahlarla karşılık veren işbirlikçi İsrail Devleti, katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Onlarca Filistinli katledildi, binlerce kişi yaralandı. Böylece ABD, Filistin halkının onuruna ve değerlerine karşı bir kez daha emperyalist kanlı yüzünü gösterdi.

KESK Antalya Şubeler Platformu Attalos Heykeli önünde toplanarak, İsrail’in Filistinlileri katletmesini protesto etti. Platform sözcüsü Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’un okuduğu basın açıklamasında ABD, İsrail ve Ak Parti sert bir dille eleştirildi.

Uluslararası hukuku ihlal eden ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmi aynı zamanda hem İslam İşbirliği Teşkilatının kararını, hemde BM Genel Kurulu kararını yok sayıldığını söyleyen Karakurt, bunun 70 yıldan beri Ortadoğu’nun en kadim sorunu olan Israil-Filistin sorununu daha fazla çözümsüzlüğe itecek bir gelişmedir diye niteledi.

Katliam Nakba’nın Yıldönümünde Yapıldı

Karakurt özellikle dünkü katliamın Filistinliler için “Büyük Felaket” olarak tanımlanan Nakba’nın yıl dönümüne denk getirilen Kudüs’ü başkent yapma girişimini tam anlamıyla bir provokasyondur olduğunu söyledikten sonra açıklamasında şunlara değindi:

Bu Bir İkiyüzlülüktür

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasına Filistin halkının tepkisini kanla bastıran Tel Aviv yönetimi, Türkiye’den diplomatik ve sözlü çıkışlar dışında hiçbir tepki almadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İsrail soykırım” yapıyor derken, İsrail’e sadece geçen ay Ceyhan’dan 1,5 milyon varil petrol sevki yapılmıştır. Hem, İsrail ve ABD’yi sözde kınayacaksınız, hem de hiçbir şey olmamış gibi ekonomik, askeri ve siyasi ilişkilerinizi devam ettireceksiniz!

Bu bir ikiyüzlülüktür, bu bir İsrail ve ABD’ ye destek sunmaktır. Bu suç ve sorumluluktan kendinizi kurtarabilmek için 3 günlük yas ilan etmenizde hiç samimi gelmemektedir.

Sizler, 10 Ekim Tren Garında yaşanan katliamdan sonrada üç günlük yas ilan etmiştiniz. Ama, bizzat hükümet ve devlet olarak bu katliamın sorumlusu olduğunuzu dünya alem bilmektedir.

Derhal Askeri Anlaşmaları İptal Etmelisiniz

Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz; İsrail’in bu katliamına karşı içi boş laflar etmek yerine , “ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal etmelisiniz. Türkiye Halkının beklentisi ve talebi budur. Ayrıca;

İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır. *ABD ve İsrail ile bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. *Bütün emperyalistlerle birlikte bölge gericilikleri Ortadoğu'dan çekilmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir.

İsrail yönetiminin Ortadoğu'da uyguladığı zulüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Gazze'de yaşanan katliamı lanetliyor, ABD ve İsrail yönetimlerini kınıyoruz.

Tüm yurttaşlarımızı, barbarca saldırıların son bulması için Filistin halkıyla dayanışmaya ve her yerde bu saldırıları protesto etmeye çağırıyoruz”

Protestoya KESK’e bağlı sendikalar, CHP, Antalya Tabib Odası destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım