Menu
RSS

Antalya Kadın Sığınma Ve Çocuk Destek Merkezindeki Zehirlenme Mercek Altında!

Antalya Kadın Sığınma Ve Çocuk Destek Merkezindeki Zehirlenme Mercek Altında!

Antalya’da kadın sığınma ve çocuk destek merkezinde meydana gelen ve 46'sı çocuk 56 kişinin zehirlendiği olayla ilgili inceleme başlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan “Zehirlenmenin kaynağı alınan numunelerin incelenmesinin ardından belirlenecek" dedi.

Kepez ilçesindeki Kültür Mahallesi'nde bulunan kadın sığınma merkezi ve Fabrikalar Mahallesi'ndeki çocuk destek merkezinde dün akşam saatlerinde zehirlenme meydana geldi.

Kadın sığınma merkezindeki kadın ve çocuklar, akşam saatlerinde şiddetli mide bulantısı ve kusma şikayetiyle yönetime başvurması üzerine çağrılan ambulanslarla en yakın hastaneye sevk edildi.

Kısa süre sonra yine Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi'ndeki çocuk destek merkezinde de zehirlenme olayı meydana geldi.

Şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle yönetime başvuran çocuklar kısa sürede ambulanslarla çevre hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Sağlık Bakanlığı'ndan görevlendirilen bir ekip, iki merkeze de yemek hizmeti veren yemek şirketinde hazırlanan gıdalardan numuneler aldı.

ZEHİRLENMENİN SEBEBİ TAHLİLLERİN ARDINDAN BELİRLENECEK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, hastanelere giderek zehirlenen 46 çocuk ve 10 kadın hakkında detaylı bilgi aldı. Zehirlenmenin sebebinin tahlillerin ardından belirleneceğini kaydeden İl Müdürü Çalışkan, “Çocuklarımızın ve kadınlarımızın sağlığı elbette bize emanet.

Dün geceden itibaren kendimizle alakalı gerekli incelemeleri başlattık. Şu an için zehirlenmeye neyin yol açtığı netlik kazanmadı. 46'sı çocuk 56 kişi bu olaydan etkilendi.

Hiç birinin durumu ağır ya da kritik değildi. Sabah itibariyle hepsi taburcu edildi. Bir heyet oluşturduk ve idari inceleme başlattık. Konunun takipçisiyiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım