Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Kadın Platformu’ndan Emine Bulut Protestosu

Antalya Kadın Platformu’ndan Emine Bulut Protestosu

18 Ağustos tarihinde Kırıkkale'de eski Fedai Baran tarafından boğazından bıçaklanarak hayatını kaybeden Emine Bulut'un son görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından olay ülke gündemine otururken Antalya Kadın Platformu düzenlediği basın açıklaması ile kadın cinayetlerini bir kez daha protesto etti.

Dün sosyal medya üzerinden yayılmaya başlayan ve Emine Bulut'un son görüntülerinin yer aldığı video kaydında tartışma sonrası eşi tarafından boğazından bıçaklanan Emine Bulut, "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin

"Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Attalos Heykeli önünde basın açıklaması düzenleyen Antalya Kadın Platformu adına konuşan Bahar Özkan, son 19 ayda 652 kadının, geçtiğimiz Temmuz ayında ise 31 kadının erkekler tarafından vahşice katledildiğini belirtti.

Kadınlara yönelik cinayetlerin katliam boyutuna geldiğini ancak alınan önlem ve yaptırımların yetersiz kaldığının altını çizen Özkan, "Katiller yargıdan haksız tahrik indirimi alarak çok az cezalarla kurtuluyorlar ve öldürmek için cesaret buluyorlar.

Erkeklerin öfkelerini boşalttıkları en bedelsiz aracı durumundaki kadınlar, mahkemelerde konuşamıyorlar ama katillerin zina suçlamaları haksız tahrik uygulanması için yeterli kanıt sayılıyor. Bilinmelidir ki kadın cinayetleri ve tecavüz münferit değil, sistematiktir.

Neden; eğitimsizlik, sapıklık veya kültürel değil, erkek egemen politikalardır" dedi.

Hayati risk nedeniyle koruma talep eden kadın sayısının ürkütücü boyutlara ulaştığını, koruma altındaki kadınların bile öldürüldüğü bir ülkede kadın bakanlığının olmamasının utanç verici olduğunu söyleyen Özkan,

"En sonKırıkkale’de 18 Ağustos'ta Menderes Caddesi'ndeki bir kafede Fedai Baran, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut’u kızının gözü önünde vahşice vücunun çeşitli yerlerindendefalarca bıçalayarak katletti. Emine Bulut’un "Ölmek istemiyorum” diyen çığlıklarına,

kızının “lütfen ölme anne” feryatlarına duyarsız kalmak insanlık onuruna yakışmaz, sessiz kalınamaz" ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım