Menu
RSS

Antalya İyi Parti Milletvekili Subaşı: Toplum Ayrışıyorsa, Düşmanlaşıyorsa Beka Sorunu Budur!

Antalya İyi Parti Milletvekili Subaşı: Toplum Ayrışıyorsa, Düşmanlaşıyorsa Beka Sorunu Budur!

Son günlerde çokça dile getirilen ülkemizdeki beka sorunu tartışması hakkında, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM Kürsüsünden, çok dikkat çeken, çarpıcı bir konuşma yaptı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı,

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada bir asır arayla kurulmuş iki hükümet sisteminin dünyada örneklerinin olmadığını ifade ederek mukayese ile beka sorununu farklı bir bakış açısıyla yorumladı; asıl beka sorununun milletin kamplaşması ve düşmanlaşması olduğunu söyledi.

Subaşı konuşmasını şöyle sürdürdü;

 “Bu beka sorunu can sıkıcı oldu. İki hükümet sistemimizin dünyada örneği yoktur. Bir asır önce Atatürk liderliğinde Meclis Hükümet Sistemi, Kurtuluş Savaşını yönetti. Anayasa yaptı. Yeni Devleti kurdu ve Cumhuriyeti ilan etti.

Gerçek beka sorununu bitirdi ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilan etti. Savaştığı ülke Nobel Barış Ödülüne aday gösterdi. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin de örneği yoktur ve Anayasaya göre devletin başında

birliğimizi ve dirliğimizi temsil eden Cumhurbaşkanı ve bazı siyasetçiler her gün beka sorunu diye hakaret ediyor. İllet-zillet-çeteciler-terör yandaşları vs. sürüp gidiyor. Buna kimin hakkı var, ne haddine!? Ben şahsım ve Partim adına reddediyorum, iade ediyorum.

Bir beka sorunu varsa topluma ve meclise husumet aşılamak, düşmanlaştırmak, ayrıştırmaktır. Asıl tehdit budur!”

Birliğini Sağlamış Toplumlarda Beka Sorunu Olmaz!

Subaşı’nın o konuşmasından satır başları şöyle:

“Anayasaya göre birlik ve bütünlüğü sağlamak görevi Cumhurbaşkanındır.

Meclis çatısı altında olan partiler rakiplerdir düşman değil. Onlara kimsenin hakaret etme hakkı yoktur haddi de değildir.  Zillet- illet- çete ve benzeri sözler söyleyemez! Ben şahsım adına reddediyorum ve iade ediyorum. Partim adına da kabul edemem.

Birinci Meclis döneminde en zor koşullarda önce birlik sağlanmış, beka sorunu tümden bitirilmiş ve yurtta ve cihanda sulh ilan edilmişti.

Bugün ise birlik ve bütünlük sağlamak yerine toplum ayrıştırılıyor ve husumet aşılanıyor.

İlk meclis döneminde kurulan meclis hükümet sistemi ile Bugünkü cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, dünyada örneği olmayan iki modeldir.

Birincisi ne kadar başarılı olmuş ve görevini yapmış yok şartlardan bir ulus ve yeni bir devlet yaratmışsa bugünkü o kadar başarısızdır ve bizzat kendisi topluma husumet aşılamaktadır.”

yukarı çık
0
Paylaşım