Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Gazipaşa'da Adalet Yürüyüşü

Antalya Gazipaşa'da Adalet Yürüyüşü

CHP Gazipaşa İlçesi teşkilatı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. CHP ilçe binası önünde toplanan aralarında CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, İlçe Başkanı Ömer Güven,

yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu çok sayıda partili, ellerinde 'adalet' yazılı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Burada basına açıklama yapan İlçe Başkanı Ömer Güven, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu alet için yollara düşerek yürüyüşüne başladı. Bugün adalet terazisini İl Başkanımız Mustafa Erdem, Kaş İlçe Başkanımız Ulaş Akbaş'tan alarak bize teslim edecek.

Bizler de Alanya İlçe Başkanımız Ali Takavüt'e devredeceğiz. 5 Temmuz'da da Antalya'da gerekli yere teslim edeceğiz" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunmaz' dediğini belirten Başkan Güven, "Yöresel anlamda adaleti iki şey için istiyoruz. Enflasyonu yükseltmekle suçlanan 'domates', diplomatik sorun çıkarmakla suçlanan 'dikenli hıyar' için adalet istiyoruz" dedi.

İl Başkanı Mustafa Erdem ise, referandum sonrası yasama ve yargıyı işlevsiz kılan fiili bir parti devleti rejiminin ülkeye dayatıldığını, anayasal düzenin temel değerlerinin ortadan kaldırıldığını iddia etti. Başkan Erdem şunları kaydetti:

"İktidarın hukuk tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak, çağdaş bir ülkede özgürce yaşamak, laik, demokratik cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'adalet yürüyüşü'ne destek olmak için dün Kaş'tan başlattığımız adalet yürüyüşüne Mustafa Kemal'in adını verdiği Gazipaşa'da devam ediyoruz.

Demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, bağımsız ve yargıdan, özgürlükten ve adaletten yana olan bütün yurttaşlarımızı bu mücadelede bir arada olmaya çağırıyoruz.

Yüreğinde, benliğinde adalet duygusu olan tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum."

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan yeniden başlayan yürüyüş Hastane Kavşağı'ndan sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım