Menu
RSS

Antalya Emekli Sen: Taleplerimizi Yerine Getireceklere Oy Vereceğiz!

Antalya Emekli Sen: Taleplerimizi Yerine Getireceklere Oy Vereceğiz!

DİSK Emekli sen Antalya Şubesi, emeklilerin içinde bulunduğu sıkıntıları ve 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde kimlere oy verebileceklerini bir basın toplantısı ile dile getirdiler. DİSK’e bağlı Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen,

düzenlediği basın toplantısında emeklilerin günümüzde yaşadığı sıkıntılara değindi. DİSK-AR tarafından Disk-Emekli Sen’in yaptığı Türkiye’de emeklilerin yaşam koşulları anket sonuçları hakkında bilgi verdi.

Özgen Emeklilerin çok ağır ekonomik zorluklar içerisinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Emeklilik çalışmaya bağlı bir haktır, çalışma hakkının devamı niteliğindedir.

Emeklilerin sorunları çalışma yaşamının önemli bir parçasıdır. Ancak 8 milyonu aşkın yaşlılık aylığı alan emekli ve 4 milyon civarında hak sahibiyle emekliler ciddi geçim sıkıntıları yaşıyor” dedi.

Emeklilerin hak ettikleri yaşam düzeyinde maaş almadıklarını, sosyal yaşamlarının insana, emekliye yakışır düzeyde olmadığını dile getiren Özgen, önümüzdeki seçimlerde oy verebilecekleri partilere de taleplerini sıraladı.

Özgen’in belirttiği talepler şöyle:

  • 1-Emekli aylıklarının alt sınırı Türkiye’nin yaşam koşullarına uyumlu hale getirilmelidir.
  • 2-Aynı koşullarda emekli olanların aynı emekli aylığı alması sağlanmalıdır.
  • 3-Emekli aylıklarının artışında sadece enflasyon değil, millî gelir artışı da hesaba katılmalıdır.
  • 4-Emekli aylıkları iyileştirilmeli, aylık bağlama oranları eski düzeye çekilmeli, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümü dikkate alınmalıdır.
  • 5-Emekli aylıklarının belirlenmesini hükümetler emekli sendikalarıyla görüşmeli, emeklilere toplu pazarlık hakkı tanınmalıdır.
  • 7-Emeklilerden alınan sağlık katkı paylarına son verilmelidir.
  • 8-Hasta ve yaşlı insanların evde bakımını devlet üstlenmeli, hizmet verecek kişiler uzman olmalıdır

Sayımız ve inancımız iktidarları belirleyecek düzeydedir diyen Özgen sözlerini şöyle tamamladı:

24 Haziran 2018’ de bir genel seçim yapılacak DİSK /EMEKLİ-SEN olarak yukarıdaki taleplerimizi karşılayacak, emeklilere insanca yaşama hakkı tanıyacak, torunlarımıza özgür ve demokratik bir ülkede,

barış içinde yaşama koşullarını yaratacak, çağdaş uygarlığa taşıyacak partilere oy vereceğiz. Sayımız ve inancımız iktidarları belirleyecek güçtedir.

yukarı çık
0
Paylaşım