Menu
RSS

Antalya Eğitim İş Üyeleri İle 8 Mart İçin Kahvaltıda Buluştu

Antalya Eğitim İş Üyeleri İle 8 Mart İçin Kahvaltıda Buluştu

Eğitim- İş Sendikası Antalya Şubesi üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen geleneksel kahvaltıda bir araya geldi. Bilgehan Otel’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kahvaltısında konuşan Eğitim- İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar,

Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde kadın- erkek eşitsizliklerine karşı mücadele verenlerin günü olduğuna dikkat çekerek, “Katliama dönüşmüş olan kadın cinayetlerine kadına uygulanan şiddete karşı mücadele günüdür.

Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihinin acılarla ve direnişlerle dolu bir geçmişi vardır. Yaşadığımız coğrafyada kadınlara şiddetten, sömürüden ve ölümden başka yaşam alanı sunulmamaktadır.

Kadınların sözü, bedeni ve emeği ürerinde dayatmalarda bulunan kesimler ile eşitsizlik, baskı, tehdit, taciz ve tecavüzlerin artmasına neden olanlar aydınlık Türkiye’yi karartmaktadır. Kadını özne konumundan çıkarıp nesneleştirmekte ve itibarsızlaştırmaktadırlar.

Günümüzde kadına yönelik şiddet giderek tırmanmakta, her gün onlarca kadın cinayeti işlenmekte yüzlerce kadın tacize ve tecavüze uğramaktadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvalarına değinen Fatin Iltar, “Müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemelerini, medeni kanunu ve laiklik ilkesini ortadan kaldıran yasaları kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti davalarında tahrik ve iyi hal indirimlerini

kadınların toplumsal yaşamda haremlik selamlık uygulamalarını kabul etmiyoruz. Bu gün gericiliğe karşı kadın mücadelesini yükseltmek zorundayız. Kadınların ülkemizde cumhuriyet ve aydınlanma mücadelesinden yararlanması

Mustafa Kemal Atatürk tarafından sağlanmıştır. Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu ve Eğitim- İş olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratanları unutmuyoruz.

Kadınların sesi, sözü ve iradesi Cumhuriyetten, laiklikten,özgürlükten, eşitlikten ve emekten yana olacaktır” şeklinde konuştu. Kahvaltıya ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyesoğlu,

Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şube Başkanı Ayşegül Kantarcılar, TÖVİŞ Başkanı Feray Atalay, Ulaşım- İş Antalya Şube Başkanı Yusuf Balık, ve Eğitim- İş Sendikası üyeleri katıldı. Kahvaltıya gelen kadınlara karanfil ve fular hediye edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım