Menu
RSS

Antalya Diş Hekimlerinden Diş Hekimliği Günü Kutlaması

Antalya Diş Hekimlerinden Diş Hekimliği Günü Kutlaması

Antalya Diş hekimleri Odası, Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu. Oda Başkanı Gassan Yücel düzenlediği basın toplantısında haftanın önemini anlattı.

1996 yılına kadar 22 Kasımlarda kutlanan  “Diş Hekimliği Günü” mesleki sorunların dile getirilmesi, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığının arttırılması,

koruyucu diş hekimliği hizmetleri kavramına dikkat çekilmesi ve ayrıca diş hekimliği hizmetlerine ilişkin kamuoyu oluşturulması anlamında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Yücel, Ülkemizde diş sağlığı hizmetlerinin devletin temel görevi olan koruyucu hekimlik yerine döner sermaye gelirlerini arttırmak üzere planlanmış tedavi edici uygulamaların ön plana çıkarıldığı görülmektedir diyerek bunun meslektaşlarını zor durumda bıraktığını söyledi.

İş yoğunluğundaki aşırı artış yükü altında ezilmekte olduğunu söyleyen Yücel, “bu yoğun çalışma sonucu elde edilen gelirin büyük bir kısmı ise, emeklilik özlük haklarına dahi yansımamaktadır.

Meslektaşlarımız hasta olduklarında rapor almaya çekinir hale gelmiş, mesai sonrası çalışmayı zorla benimsemişlerdir. Hasta ve hasta yakınlarından görülen fiziki-manevi şiddet artık iş kazası haline gelmiştir” dedi.

Yücel, Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından alt yapıda hızlı değişimler yaşandığını ifade ederek, bu gelişmenin toplumun ağız-diş sağlığı sorunları hiçbir değişim göstermediğini belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı;

“TDB her alanda eleştirilerini ortaya koymakla beraber, çözüm önerilerini de getirerek toplumcu bir diş hekimliği tanımı yapmaya çalışmakta, bu önerilerini bilimsel araştırmalarla adım adım desteklemektedir.

22 Kasım “Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”  tüm meslektaşlarımıza ve halkımıza kutlu olsun”

yukarı çık
0
Paylaşım