Menu
RSS

Antalya’dan 241 Şehide, 241 Metrekarelik Ebru

Antalya’dan 241 Şehide, 241 Metrekarelik Ebru

Antalya Büyükşehir Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 15 Temmuz darbe girişimini sırasında hayatını kaybeden 241 şehit için 241 metrekarelik ebru çalışması yapılacak.

Projenin koordinatörü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Türkiye'nin 15 Temmuz'da sıkıntılı bir süreç geçirdiğini ve Türk halkının bu gecede net bir duruş sergilediğini söyledi.

Sanatçılar ve akademisyenler olarak 15 Temmuz'daki kahramanlık destanını konu alan bir proje gerçekleştirmek istediklerini anlatan Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 241 şehidin anısını yaşatmak için her şehide bir metrekare gelecek şekilde ebru çalışması yapacaklarını ifade etti.

Ebru çalışmasını Türkiye'nin farklı yerlerinden gelecek, demokratik duruş sergileyen akademisyen ve sanatçıların yapacağını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağız 241 metrekarelik ebruda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 15 Temmuz'un kahramanlarından Ömer Halisdemir'in portreleri yer alacak. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın, 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet' sloganı da yer alacak. Ebrunun alt kısmında 241 şehidin de ismi yer alacak. Ebruda ayrıca darbeye karşı halkın direnişini simgeleyen siluetler bulunacak."

Sanatımız İle Demokrasiye Sahip Çıktığımızı Göstereceğiz

Türkiye'nin içinden geçtiği geçtiği zorlu süreci sanat ile anlatacaklarını ifade eden Eroğlu, "Polisimiz, askerimiz teknik mücadele, devletimiz ise hukuksal boyutta mücadele veriyor. Biz de akademisyenler olarak sanatsal duruşumuzu göstermek adına böyle bir çalışma başlattık. Sanatımız ile demokrasiye sahip çıktığımızı göstereceğiz.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacağız. Bu, dünyanın en büyük, içinde konu ve anlam barındıran ebru çalışması olacak. Sanatçılar ve akademisyenler olarak demokrasiye sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz." dedi.

Eroğlu, ebru çalışmasının yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerindeki akademisyen ve sanatçıların her şehide hitaben bir eser ortaya koyacağını ve bu eserlerden oluşan sergi açacaklarını dile getirdi. Eroğlu, bu serginin cumhuriyet, darbe, demokrasi, milli mücadele, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı konularında olacağını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik ise 15 Temmuz'da devleti ve milli iradeyi hedef alan hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu belirtti.

Halkın ve güvenlik güçlerinin bu saldırıyı önlediğine dikkati çeken Çelik, "Milli iradenin galip geldiği bu kahramanlık destanını ebru sanatının bugüne kadar gerçekleşecek en büyük organizasyonu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz Üniversitesinin işbirliği ile ölümsüzleştireceğiz." ifadesini kullandı. Kaynak: AA

yukarı çık
0
Paylaşım