Menu
RSS

Antalya’da Zabıtanın Yargılanması İznine Ret

Antalya’da Zabıtanın Yargılanması İznine Ret

Konya Bölge İdare Mahkemesi, Kumluca İlçesi'nde Zabıta Müdürü Aydın Turgut ve zabıta memuru Erol Dalgıç hakkında, yetkileri dışında denetim yaptıkları gerekçesiyle soruşturma izni verilmesi kararını reddetti.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyette bulunan bir pastanedeki denetimleri sırasında dolapta bulunan sucukların küflenmiş olduğunu ve bazı içeceklerin son tüketim tarihlerinin geçtiğini tespit etti.

İşletme hakkında tutanak düzenlenirken, belediye encümeni tarafından verilen karar gereği iş yeri 15 gün süreyle kapatıldı, para cezası kesildi. İşletme sahibi, yetki aşımı yaparak tutanak düzenledikleri iddiasıyla Zabıta Müdürü Aydın Turgut ve zabıta memuru Erol Dalgıç hakkında şikayetçi oldu.

Mahkeme İzin Vermedi

Kumluca Kaymakamlığı, Turgut ve Dalgıç hakkında soruşturma izni verdi. Bunun üzerine Aydın Turgut ve zabıta memuru Erol Dalgıç, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkında kanun uyarınca, karara itiraz etti.

Davayı görüşerek karara bağlayan Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı, dava konusu eylemin, 'Halk ve çevre sağlığını ilgilendiren ve bu nedenle doğrudan doğruya kamu yararını barındıran konulardaki tespitleri içerdiği' gerekçesiyle soruşturma izni verilmemesine hükmetti.

Başkan Çetinkaya: Denetimler Sürecek

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren ve özellikle de gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerinin denetimi konusunda çok hassas davrandıklarını, yasal işlemlerin yapıldığını söyledi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bundan sonraki süreçte de denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, “Belediye olarak ekiplerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halk ve çevre sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Bu konuda vatandaşlarımızın, işletmelerimizin duyarlı olmalarını bekliyorum. Zabıta Müdürlüğü personelimizin doğru iş yaptığının mahkeme tarafından tescil edilmiştir. Bizim bundan sonrada denetimlerimiz sürecek, kesinlikle herhangi bir olumsuzluğa izin vermemiz söz konusu olmayacaktır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım