Menu
RSS

Antalya’da Yunus Ekiplerinden Suça Geçit Vermemek İçin Yoğun Çalışma

Antalya’da Yunus Ekiplerinden Suça Geçit Vermemek İçin Yoğun Çalışma

Antalya’da suçluların korkulu rüyası haline gelen motosikletli polis timleri, bir ay içinde 57 bin 428 kişinin Genel bilgi taramasını (GBT) gerçekleştirdi. Bunlardan 242'sinin çeşitli suçlardan arandığı belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı

Motosikletli Polis Timleri Amirliği (Yunus Timleri), 1-31 Ağustos tarihleri arasında sorumluluk bölgesinde suça ve suçluya geçit vermedi. Timler, 31 günlük sürede 57 bin 428 kişinin GBT'sini inceledi.

Bunlardan 26'nın cezaevi firarisi olarak arandığı, 85'inin terör örgütüne üye olmak ve kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı, 131'inin ise çeşitli suçlardan olmak üzere arandığı belirtildi.

Yol kontrollerinde incelenen şüpheliler ve araçlarda ise çeşitli çap ve markalarda 8 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kurusıkı tabanca ile 6 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Bu silahlarla ilgili 23 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca 6 adet çalıntı motosiklet ve şüphelisi gözaltına alınırken, motor ve şase numaraları kazınmış 25 motosiklete el konuldu.

ZEHİRE GEÇİT YOK

Yunus timlerinin uyuşturucu ve uyarıcı madde kapsamında yaptığı çalışmalarda ise 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan 4 kişi gözaltına alınırken, 426 kişinin ise kaydının olup olmadığı incelendi.

Bu kişiler üzerinde yapılan aramalarda 530 gram esrar maddesi, 440 gram eroin maddesi, 80 gram kokain maddesi ile 200 adet ecstacy hapın ele geçirildiği belirtilirken, gasp, kapkaç, hırsızlık, meskun mahalde silah atma gibi olaylarda 38 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım