Menu
RSS

Antalya’da Yeni Kimlik Kartı Başvuruları Başladı!

Antalya’da Yeni Kimlik Kartı Başvuruları Başladı!

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Kaymakam Mehmet Baygül çipli kimlik kartı başvurusu yaptı.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni yılın ilk mesai gününde İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek yeni kimlik kartları için başvuruda bulundu. Başkan Genç ve Kaymakam Baygül, biyometrik fotoğraf ve eski nüfus cüzdanıyla başvurusunu yaparak işlem yaptırdı.

Önce imzası alınan ardından da parmak ve avuç içi izi veren Başkan Genç ve Kaymakam Baygül'e Nüfus Müdürlüğü personeli kart için kullanılacak geçici şifrelerin bulunduğu zarfları teslim etti. Çipli Kimlik Kartı başvurusu yapan Belediye Başkanı Turgay Genç, "Çipli kimlik kartlarız herkese hayırlı olsun.

Kredi ve banka kartlarında olduğu gibi şifre sistemi bulunan yeni kartlar çalınmaya ve kopyalanmaya karşı korumalı. Bu nedenle dolandırıcılık ve sahteciliğin önüne geçilecek. Ayrıca Avrupa standartlarında tasarlanmış" diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Baygül ise "Belediye Başkanımız ile birlikte geçtiğimiz hafta Nüfus Müdürlüğünden sıra alarak ilk başvuruları bugün yaptık.

Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Nüfus Müdürü Mevlüt Şimşek ise başvuruların alınmaya başlandığına dikkati çekerek, "Vatandaşlarımız eski nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport ile başvuru yapabilir. Biyometrik fotoğraf ile başvuru alınacak.

Gerekli evrakın tesliminin ardından imza ve parmak izi alınarak sisteme yüklenecek. Kayıt işlemi yapılır yapılmaz eski nüfus cüzdanları geçerliliğini kaybedecek. Biz de 15 gün geçerli olacak bir belge vereceğiz. Kimlik kartları postayla adreslere gönderilecek" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım