Logo
Bu sayfayı yazdır

Antalya’da Yayladan Kız Kaçırma Davası!

Antalya’da Yayladan Kız Kaçırma Davası!

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi'nde 19 yaşındaki kızı kaçırmaya kalkışan 2'si tutuklu 3 sanık 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'yağma' suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Geçen yıl eylül ayında Gündoğmuş'un yaylasında Aynur K.'yi kaçırma girişiminde bulundukları

gerekçesiyle tutuklu sanıklar Ferhat Öz ve Bilal Dinç ile tutuksuz sanık Kamil B.'nin yargılandığı davaya Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

TANIK DİNLENDİ

Celsede dinlenilen tanık D.Y., olayın bir cuma günü meydana geldiğini, erkeklerin cuma namazı için gittiklerini ve yaylada kendisiyle 4-5 kişinin kaldığını anlattı. Evinin önünden önce bir araba geçtiğini belirten Y., "Bir ses oldu, ne olduğunu anlamaya çalışırken, bir bağrışma daha oldu.

Makbule K.'nin evinden geliyordu. Ben de ne oldu diye bakayım dedim. 'Ne oldu' diye sorunca 'Aynur'u kaçırdılar' dediler" diye konuştu.

Daha sonra Aynur'un ablasının dürbünle yola baktığını ve yolda Kamil B.'yi gördüğünü söylediğini anlatan Y., "İkindiye yakın kız geldi. 'Onlar konuşurlarken ben kaçtım' dedi. Geldiğinde perişan vaziyetteydi ve ayakkabılarının biri yoktu" dedi.

"ARABA BOZULDU, KAÇTIM"

Aynur K.'nin annesi Makbule K. de ifadesinde olayın meydana geldiği gün eşinin Gündoğmuş'a, çocukları Aynur ve Yeter'in de keçi gütmeye gittiğini kaydetti. Makbule K., "Bir süre sonra evin önünden bir araba geçti ardından küçük kızım geldi. 'Ablamı kaçırdılar' dedi.

Onu duyunca krize girdim. Küçük kızım arabanın ardından gitti. Yolda bir arabaya binip Gündoğmuş'a jandarmaya şikayete gitmiş" dedi. Bir süre sonra Aynur'un eve geldiğini belirten anne Makbule K., "'Araba bozuldu, onlar aralarında konuşurlarken ben kaçtım' dedi.

Eve geldiğinde ayakkabılarından biri yoktu. Ayaklarının altında cam ve diken yaraları vardı. Aynur'un Kurban Bayramı'nda baktığı davarları babası pazarda sattıktan sonra bir kolye almıştı, onu da almışlar" diye konuştu.

"GARİBANIZ DİYE EZMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Sanıklardan Ferhat Öz'ün ailesinin Aynur henüz 14 yaşındayken istemeye geldiğini de anlatan Makbule K., kızının kesinlikle evlenmek istemediğini, bunun üzerine Ferhat Öz'ün babasının "5-6 sene geçsin ben bu kızı alacağım" dediğini iddia etti.

Olaydan 2-3 gün önce Kamil B.'nin eşine "Ne zaman göçeceksiniz?" diye sorduğunu anlatan Makbule K., "Sanıkların akrabaları 15 gün önce bize geldi, 'Evse ev, arabaysa araba, paraysa para, ne isterseniz verelim, davayı geri çekin' dedi. Garibanız diye bizi ezmeye çalışıyorlar. Biz öldüğümüzde mi devlet yanımızda duracak?" dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Sanıklar ise duruşmada tanık beyanlarını kabul etmeyerek; Aynur'u götürmek istediklerini ardından rızası olmadığını anlayarak bıraktıklarını savunurken, suç işleme kasıtlarının olmadığını, tahliye ve beraat talep etti.

Ferhat Öz, "Ben Aynur'un canına, malına zarar verecek ve onu toplum içerisinde küçük düşürecek bir şey yapmadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.