Menu
RSS

Antalya’da Valinin Esprileri Törene Damga Vurdu

Antalya’da Valinin Esprileri Törene Damga Vurdu

İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya, "Müdür Bey, senin yaptığını Çorumlu yapmaz. Hem tamamlanması için 900 gün veriyorsun, bir de 450 günde bitmesini istiyorsun" diye espri yaptı.

Vali Karaloğlu, firma sorumlusuna ise "Başsavcım burada, 450'de teslim edemezsen onlar seni misafir eder Cihan" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yüklenici firma yöneticisi Cihan Oskay ve emniyet personeli katıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, güvenlik hizmetinin insanlık için beslenme ihtiyacı kadar önemli hale geldiğini söyledi.

Bu isteğin her birey için en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Antalya hem gelişimin devam etmesi hem de Türkiye'nin vitrini olması bakımından, 12 milyon turistin ziyaret ettiği önemli bir şehir. Buradaki bir olumsuzluğun Türkiye'nin imajını çok derinden sarsma ihtimali yüksek. Onun için bu şehirde güvenlik hizmeti çok daha önemlidir" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün şehrin muhtelif yerlerinde özel sektör ve kamu binalarında çok parçalı hizmet verdiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Bu kaliteyi düşürüyor, çalışan arkadaşlarımızın güvenlik riskini de oluşturuyor. Bazı bölgelerdeki emniyet birimlerinin önünden geçerken binayı korumak için konulan beton bariyerleri görürsünüz, o bariyerlerden de şehri kurtarmış olacağız" dedi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve yüklenici firma sorumlusu Cihan Oskay'a seslenen Karaloğlu, yaptığı esprilerle de herkesi güldürdü. Celal Uzunkaya'ya, "Müdür Bey, senin yaptığını Çorumlu yapmaz. İşin tamamlanması için hem 900 gün veriyorsun. Bir de 450 günde bitmesini istiyorsun" dedi.

Cihan Oskay'a inşaatın bitmesi için "450 gün yeterli mi? Bak burada başsavcım Ramazan Solmaz, oturuyor. Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Orhan Özdemir orada. 450'de teslim edemezsen onlar seni misafir eder Cihan" dedi. Vali Karaloğlu'nun sözleri üzerine Cihan Oskay, "450 gün' diyerek işin tamamlanacağını söyledi.

Vali Karalioğlu da bunun üzerine Başsavcı Solmaz'a dönerek, "Duydunuz mu Başsavcım" dedi.

Sekiz Bloktan Oluşuyor

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise hizmet binasının mevcut haliyle yetersiz olduğunu dile getirdi. Uzunkaya, yeni hizmet binasıyla vatandaşlara daha hızlı, etkili ve yüksek kaliteli güvenlik hizmeti sunulacağını kaydetti.

Projenin maliyetinin 68 milyon 325 bin TL olduğunu aktaran Uzunkaya, “51 milyon 51 bin TL üzerinden ihale edildi. 45 bin 596 metrekare alana, 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edilecek.

Yeni hizmet binası 3'ü 7 katlı, 1'i 4 katlı, 4'ü 2 katlı olmak üzere 8 bloktan oluşacak. 663 oda, 440 araçlık otopark, kafeterya, yemekhane, konferans salonu, terzi, kreş, kuru temizleme, kuaför, çamaşırhane ve spor salonlarını barındıran büyük bir kompleks olacak" diye konuştu.

Uzunkaya, hizmet binasının Ağustos 2018'de hizmete açılacağını belirtti. Konuşmaların ardından emniyet binasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım