Menu
RSS

Antalya’da Ulaşım Zammının Geri Çekilmesi İçin 10 Bin İmza

Antalya’da Ulaşım Zammının Geri Çekilmesi İçin 10 Bin İmza

Antalya’da ulaşıma yapılan zammın geri çekilmesi için Halkevleri tarafından toplanan 10 bin imza, geniş güvenlik önlemi nezaretinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 7 Mayıs itibariyle toplu ulaşım araçlarına yaptığı zammı protesto eden ve imza kampanyası başlatan Halkevleri, iki haftada topladığı 10 bin imzayı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Öğle saatlerinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç ve yanındaki 3 kişiyi çok sayıda çevik kuvvet, sivil polis ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı karşıladı.

Belediye önünde basın açıklaması yapan Kutay Meriç, “Halktan gelen talep üzerine ulaşım zamları konusunda imza kampanyası yürüttük. 10 bine yakın imza topladık. Bu imzalarımızı bugün belediyeye teslim etmeye geldik. Bu ulaşım zamlarını yüksek buluyoruz.

Çünkü, Antalya turizm kenti ve bu sektörde ücret gelirleri 1600 lira civarındadır. Bir işçinin maaşının yüzde 10'u sadece işyeri ve evine ulaşmak için harcanmaktadır. Bir öğrencinin okuluna gitmesi için harçlığından 100 TL harcanmaktadır. En yüksek zam da yüzde 33 oranında emeklilerin kullandığı bilete yapılmış. Hakikaten bu konuda kentte büyük tepki var" dedi.

Konuşmanın ardından polis nezaretinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne giren Kutay Meriç, 10 bin imzayı Evrak Kayıt bölümüne teslim etti.

Bilet Fiyatları

Antalya'da otobüslerde tam bilet ücreti 2.60, öğrenci 1.60, indirimli ise 2 lira olmuştu. Tramvaylarda ise tam bilet 2, öğrenci 1.25 ve indirimli 1.60 TL olarak uygulanmaya başlanmıştı.

Birinci binişten sonraki ilk ve ikinci aktarmalar eskiden olduğu gibi 1 lira olarak uygulamaya devam ediyor. İki biniş hakkı olan kullan at biletler 6.50 lira olurken, dört biniş hakkı veren kullan at biletleri de 12 liradan satılıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım