Menu
RSS

Antalya'da Tez Koop İş Sendikasından Banka Önünde Eylem: Sendikal Faaliyet Engellenemez

Antalya'da Tez Koop İş Sendikasından Banka Önünde Eylem: Sendikal Faaliyet Engellenemez

Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası üyeleri, Erişim Çağrı Merkezi tarafından örgütlenme çalışmalarının engellendiği gerekçesiyle “Sendikal faaliyet engellenemez” sloganıyla İş Bankası Muratpaşa Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından bankaya girmeye çalışan sendika üyelerinin bankaya girmesine izin verilmedi.

Erişim Çağrı Merkezi tarafından örgütlenme çalışmalarının engellendiğini ileri süren Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İŞ) Antalya Şubesi yönetici ve üyeleri,

Erişim Çağrı Merkezi’nin Türkiye İş Bankası iştiraki olması nedeniyle İş Bankası Muratpaşa Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Çeşitli sloganların atıldığı açıklamaya, Türk-İş Antalya İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Cemil Ünal,

Tez-Koop-İş Sendikası Antalya İl Başkanı Barış Özdemir ile şube yöneticileri ve üyeler katıldı. Açıklamanın ardından hesap açtırmak istediklerini belirten sendikacılar, banka kapısının kilitlenmesi nedeniyle içeri giremedi. Sendikacılar, alkış ve ıslıklarla tepkisini gösterdi.

“Sendikaya Üye Olmak Anayasal Bir Hak”

Sendikaya üye olmanın Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Türk-İş Antalya İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Cemil Ünal, “Sendikaya üye olmak Anayasal bir haktır ve engellenemez.

Bugün, Erişim Çağrı Merkezi’nde Türkiye genelinde 1200’e yakın arkadaşımıza destek amaçlı buradayız. Türk-İş, dün olduğu gibi bugün de emeğin, hakkın kutsal bir değer olduğunu ön plana çıkarmakta ve mücadelesini sonuna kadar götürecektir” dedi.

Sendikadan İstifaya Zorlanıyorlar İddiası

“Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezi’nde baskılarla sendikal özgürlükler engellenmek isteniyor” diyen Tez-Koop-İş Sendikası Antalya İl Başkanı Barış Özdemir ise, şunları dile getirdi:

“Sendikamız tüm ülkemizde hızla yaygınlaşan ve yaklaşık 150 bin kişinin çalıştığı çağrı merkezlerinde olumsuz çalışma koşullarına karşı sendikalı, toplu sözleşmeli ve güvenceli bir yaşam için örgütlenme sürecini başlatmıştır.

Sendikal örgütlenmeyi ülke düzeyinde yaygınlaştıran sendikamız tüm engellemelere rağmen sendikalaşmayı ileri boyutlara ulaştırmıştır. Comdata, Atos ile Pluscom Çağrı Merkezleri’nde örgütlenme çalışmalarını sonuçlandırarak toplu iş sözleşmesi yetki çoğunluğuna ulaşmıştır.

Bu olumlu gelişme diğer çağrı merkezlerinde çalışanların büyük özveri ve katılımıyla sürdürülmektedir. Sendikal örgütlenmenin yoğun biçimde yürütüldüğü ve artık son aşamaya girdiği çağrı merkezlerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin Ankara,

İstanbul ve Eskişehir birimlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmaları, işveren temsilcilerinin baskı ve tehditleriyle engellenmeye başlamıştır. Ülkemizin en önemli finans kurumlarından Türkiye İş Bankası’nın iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi’nin birim yöneticileri,

ikna odaları mantığı ile işçileri köşeye çekmekte, tehditler savurmakta, sendikamızdan istifaya zorlamakta.”

“Sendikal Hakların Kullanılmasını Engellemek Suçtur”

Sendikalı olmanın uluslararası sözleşmelerde ve Anayasa’da güvence altına alındığını hatırlatan Özdemir, “Türkiye İş Bankası’nda ve çok sayıda iştirakinde on binlerce işçinin sendikalı olduğunu biliyoruz.

Böyle bir kuruluşun sendikalaşma hakkını açık biçimde engellemeye çalışması olağan karşılanamaz. Bir kez daha hatırlatmak ve uyarmak istiyoruz. Sendikalı olmak uluslararası sözleşmelerle ve Anayasamızca güvence altında olan yasal ve demokratik bir haktır.

Sendikal hakların kullanılmasını engellemek, kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu için Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesine göre açık biçimde suçtur” diye konuştu.

Yöneticilere Seslendi

Son olarak Türkiye İş Bankası ve Erişim Çağrı Merkezi yöneticilerine seslenen Özdemir, “Erişim Çağrı Merkezi çalışanları sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Tüm engellemelere, açık ve kapalı baskılara rağmen bunu Erişim Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte aşacağız. Biz, çalışanların yasal haklarını her yerde, her zaman, her koşulda koruyacağız.

Onların güvenceli bir çalışma ortamında, ileri kazanımlarla çalışmaları için her türlü özveride bulunmaya kararlıyız. Karamsarlığımız ve umutsuzluğumuz yok” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım