Menu
RSS

Antalya'da Sigaraya Karşı 'Çapraz' Denetim

Antalya'da Sigaraya Karşı 'Çapraz' Denetim

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Konyaaltı İlçesi'nde kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik denetim yaptı.

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kapalı alanlarda sigara içilmesinin önüne geçilmesi için başlatılan 'İller Arası Çapraz Denetim Modeli' uygulanması kapsamında denetim ekipleriyle bir araya geldi.

Kaymakam Keklik başkanlığındaki toplantıya, Konyaaltı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Derya Yıldız, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hülya Gürbüz, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Çetin, çeşitli illerden gelen denetim kontrol ekipleri katıldı.

Kaymakam Keklik, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki 4207 Sayılı Kanun Hükümleri'ne uyum sağlanması ve vatandaşları sigara dumanından etkilenmesini önlemek amacıyla yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

İlk Uygulama Konyaaltı'nda

Kaymakam İbrahim Keklik, iş yerleri denetimlerinde görev alan personelle, yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca denetim sırasında izlenecek yol da belirlendi.

Toplantının ardından Kaymakam İbrahim Keklik başkanlığında Konyaaltı'nda öncelikle kafeterya ve restoran gibi kalabalık mekânlarda denetim yapıldı. Ekipler, bazı işyerlerinin şeffaf branda ile çevrili sigara içilen bölümlerini de denetlendi.

Uymayana Ceza

Keklik, vatandaşlarla sohbet edip, sigaranın insan sağlığına zararlarını anlattı, işletmecilere kurallara tam olarak uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Kaymakam Keklik, kurallara uymayan işletmelere 1766 TL idari para cezası kesileceği hatırlatıldı.

Kaymakam İbrahim Keklik, denetimlerin ardından Konyaaltı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Derya Yıldız'a işletme sahipleriyle toplantı yapmasını, 4207 Sayılı Kanun Hükümleri'nin, sigara içme alanlarında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirilmesini istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım