Menu
RSS

Antalya'da Serik Meclisi, Belediye Başkanına Borçlanma Yetkisi Vermedi

Antalya'da Serik Meclisi, Belediye Başkanına Borçlanma Yetkisi Vermedi

Serik Belediyesi'nin temmuz ayı ikinci oturumunda kamu ve özel bankalardan kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi kabul edilmedi. Serik Belediyesi'nin temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı.

İlk toplantıda ilgili komisyona havale edilen asfalt ve muhtelif yatırımlardaki finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere İller Bankası, kamu ve özel bankalardan kredi kullanılabilmesi için belediye başkanı yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü.

Ak Parti grubundan 2, CHP'den 1 üyenin katılmadığı toplantıda yapılan müzakereler sonucu MHP ve CHP grubu ret oyu kullanırken, Ak Parti grubu ise 16 kabul oyu verdi.

İlgili maddenin meclisten geçmesi için gerekli olan salt çoğunluğun 17 ve üzeri olması şartı sağlanamadığı için borçlanma yetkisi meclisten geçmedi.

MHP grup sözcüsü Ergüven Yılmaz, "Hayır oyu vermemizin gerekçesi yapılacak olan borçlanma ile ilgili plan, proje, nereye harcama yapılacağı veya nereye ne gibi yatırımlar yapılacağı bilgisi verilmedi.

Şayet bize bu konuda bilgi verilmiş olsaydı yapılacak olan yatırımlar için MHP olarak bizler de 'evet' oyu kullanırdık. Bahsedilen borçlanma yetkisi 25 milyon gibi bir para.

Bu paranın nereye harcanacağını biz meclis üyelerine plan projeyle detaylı anlatılırsa Serik için yapılacak olan yatırımların her zaman arkasında oluruz. Gerekirse daha büyük rakamlara bile yetki için 'evet' deriz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım