Menu
RSS

Antalya’da Sera Üreticisinin Taşkın Endişesi

Antalya’da Sera Üreticisinin Taşkın Endişesi

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde sera üreticileri yağış ve dalgalar nedeniyle tıkanan Göksu Deresi'nin taşacağı endişesini yaşarken, belediye ekipleri dere ağzını temizlemek için çalışma yapıyor.

Kumluca'ya bağlı Göksu Mahallesi'nden geçen Göksu Deresi'nin denizle buluştuğu nokta dalgaların yükselmesi nedeniyle tıkandı. Dün akşam saatlerinde yağmurun etkisini yitirmesiyle denizde dev dalgalar oluştu. Dalgaların getirdiği kum ve çakıllar Göksu Deresi'nin denizle buluşmasını engelledi.

Denizle buluşamayan sel suları geri dönerek seraları tehdit etmeye başladı. Kumluca Belediyesi ekipleri dün akşam saatlerinde derenin denize açılan ağzını temizledi. Ancak dere ağzı gece tekrar kapandı. Belediye ekipleri bu kez dalgaların yüksek olması nedeniyle müdahale edemedi. Sabah yapılan çalışmayla dere ağzı yeniden açıldı.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, "Belediye ekiplerimiz gece-gündüz aralıksız çalışıyor. Vatandaşımız gece saatlerinde Göksu Deresi'nin denizle buluştuğu noktanın her saat temizlenmesini istiyor.

Ancak bu iş dalgaların yüksek olduğu gece saatlerinde yapılması mümkün değil. Gece suyun yüksekliğini ve dalgaların ne zaman geleceği belli olmaz. Mal ve can kaybı riski oluşur. Fazla panik olmaya gerek yok. Ekipler çalışıyor. Ekiplerimize yardımcı olmak gerekiyor" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım