Menu
RSS

Antalya’da Seçim Hazırlığı Başladı: Seçim Günü Alkol Yasak!

Antalya’da Seçim Hazırlığı Başladı: Seçim Günü Alkol Yasak!

Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Hisan Pazar günü yapılacak referandumda seçim güvenliği konusunda Antalya'da Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kalekapısı'ndaki Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, il seçim kurulu başkanı Hakim Canan Karcı, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzankaya ile Jandarma Alay Komutanı Yusuf Kelleli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarından yetkili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, 16 Nisan referandumunda Antalya il genelinde toplam 4 bin 498 sandıkta 1 milyon 636 bin 802 seçmenin oy kullanacağını söyledi.

Toplantı İzinleri

Mülki idarelerin aslı görevinin ise seçim öncesinde demokratik bir ortam hazırlamak olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, referandum öncesi alacakları tedbirlerin asıl amacının hiç kimsenin baskısı altında kalmadan vatandaşın kendi iradesini belirleyecek şekilde oyunu vermesini sağlamak olduğunu söyledi.

9 Nisan'a kadar seçimlerle ilgili yapılacak toplantıları mülki idare amirliklerinin yöneteceğini bildiren Karaloğlu, “Kim nerede açık alanda yada kapalı mekanda toplantı yapacağının belirleme yetkisi mülki idare amirinde olacak. 9'undan sonra bu yetki il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarında olacak" dedi.

Alkol Yasak

Antalya'da seçimlerin 16 Nisan sabanı saat 08.00'da başlayaıp akşam 17.00'de sona ereceğini bildiren Karaloğlu, “Seçim günü eğlence mekanı açık olmayacak. Alkollü içecek ispirtolu içecekler de servis edilemeyecek. Ruhsatlı olsa bile o gün kolluk kuvvetlerinin dışında kimse silah taşıyamayacak" diye konuştu.

Harekat Merkezi

Seçim sonrasında da sandıklar açılıp, sonuçlar belli oluncaya kadar tedbirlerin devam edeceğini anlatan Vali Karaloğlu, Antalya Valiliği'nde referandumla ilgili olarak seçim irtibat bürosu oluşturulduğunu da açıkladı.

Seçim günü 24 saat esasına göre çalışacak olan valilik ve kaymakamlıklarda seçim harekat merkezlerinin oluşturulacağını da bildiren Karaloğlu, “Seçim günü oluşacak herhangi bir aksilik olduğunda onu hızlı bir şekilde haberleşme ağını kurarak ilçelerden valiliğe, oradan da bakanlığa bilgi aktarılması ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için seçim harekat merkezi oluşturulacak" dedi.

Vali Münir Karaloğlu temennilerinin seçimlerde kazananın zaferini abartmadan kutlamasını, kaybedenlerin de demokratik bir olgunluk içinde sonucu kabul etmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Karaloğlu'nun konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

yukarı çık
0
Paylaşım