Menu
RSS

Antalya’da Öğrencilerin Barış Özlemi: Mazlumlar da Kuşlar Kadar Özgür Olsun

Antalya’da Öğrencilerin Barış Özlemi: Mazlumlar da Kuşlar Kadar Özgür Olsun

Antalya Döşermealtı’nda eğitim veren Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam hatip Lisesi’nde, dünyanın dört bir yanında savaşlar sebebiyle barışa hasret insanların özgür olması duasıyla beyaz güvercin uçuruldu.

Başta Müslüman coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir tarafında devam eden savaş ve şiddet olayları sebebiyle Döşemealtı Şehit Volkan Canöz İmama Hatip Lisesi öğrencilerince beyaz güvercin uçurularak barış mesajları verildi.

Düzenlenen programda öğrenciler tarafından fuaye salonununa savaşı temsil eden çok sayıda görsel ile origami kuşları astı.

Yine öğrenciler tarafından Hz Muhammed (s.a)’in Hadis-i Şeriflerinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün barış ile ilgili sözleri ile Mevlana Celaleddin-i Rumi, Aşık Veysel, Yunus Emre gibi tasavvuf ehli İslam büyüklerinin veciz sözleri sergilendi.

Mazlumlara Dualar

Program çerçevesinde tören alanında toplanan öğrenciler, öğretmenleri Emrah Yıldız eşliğinde dünya mazlumları için dua etti. Öğrencilerin şiirleriyle de süslediği programda kısa bir konuşma yapan okul müdürü Mehmet Ali Ak, “Filistin’den, 

Suriye’de, Irak’ta Afganistan’da ve tüm dünyada zulüm gören mazlumların aynı bu kuşlar gibi özgür olması duasıyla kuşlarımızı özgürce kanat çırpması için bırakıyoruz” diyerek öğrenci ve öğretmenlerle birlikte gökyüzüne güvercin uçurdu.

yukarı çık
0
Paylaşım