Menu
RSS

Antalya’da Mahalleliden Otopark Tepkisi

Antalya’da Mahalleliden Otopark Tepkisi

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Şarampol Caddesi düzenleme projesi kapsamında 'Giritli Parkı'nın yerine otopark yapacağını iddia eden mahalle sakinleri tepki gösterdi. Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon, Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Songül Başkaya, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul,

Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç ve mahalle sakinleri basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Giritliler Derneği Başkanı Cem Çon, Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi düzenleme projesi kapsamında Giritli Parkı'nı yıkarak yerine otopark yapacağını belirtti.

Cem Çon, otopark yapımına karşı olmadıklarını, Üçgen Mahallesi sakinlerinin nefes alabildiği parkın bu amaç için seçilmesine karşı olduklarını belirtti.

Park içerisinde Girit Kültür Evi ve Müzesi ile Giritliler Derneği'nin de bulunduğu anlatan Cem Çon, "Buradaki yeşil alanın 178 araç kapasiteli otopark için heba edilmesine karşıyız.

Toprağa hasret çocuklarımız burada toprağa basıyor, ağaçların arasında top oynuyor. Yaşlı insanlarımız parkta dinleniyor, yaz aylarında ağaçların gölgesinde serinliyor. Parkımıza otopark yaptırmamak için sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç da park alanına 3 katı yer altında 7 katlı otopark yapılacağının söylendiğini kaydetti. Aykaç, "Parktaki onlarca ağaç kolay yetişmedi. Bu ağaçlar nasıl sökülecek, nereye götürülecek, mahallenin çocukları nerede oynayacak, yaşlı insanlarımız nerede oturup nefes alacak" dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul da "Bu park yok edilirse, bu bölgede yaşayan insanların hafızaları silinecek. Rant uğruna okuduğumuz okullar, doğduğumuz hastaneler, parklar, bahçeler yok ediliyor. Bu bölgede otopark ihtiyacı olabilir, ancak daha uygun yerler bulunabilir. Mahalleliyle sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Meclis üyesi Songül Başkaya ise baştan beri projenin karşısında olduklarına vurgu yaparak, "Otopark bir ihtiyaç. İhtiyacı karşılamak için yıllardır halkın nefes aldığı parkın katledilmesi gerekmiyor. Daha uygun bir kamusal alanda otopark projesi yapılmalı" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım