Menu
RSS

Antalya’da Kurallara Uymayan 71 Sürücüye 23 Bin 975 Lira Ceza

Antalya’da Kurallara Uymayan 71 Sürücüye 23 Bin 975 Lira Ceza

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından yapılan uygulamada kural ihlali yapan 71 sürücüye 23 bin 975 lira cezai işlem uygulandı. Gazipaşa Böle Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri havalimanı ve sanayi kavşaklarında

27- 28 Şubat tarihlerinde uygulama yaptı. Uygulama kapsamında kırmızı ışık ihlali yapan 30, cep telefonu kullanan 11, trafik işaretlerine uymayan 5, kask kullanmayan 10, emniyet kemeri kullanmayan 10,

yasal limit üzerinde yük taşıyan 1, yola dökülecek şekilde yük taşıyan 2, taşıma sınırı üzerinde yük taşıyan 2 olmak üzere toplam 71 sürücüye 23 bin 975 lira cezai işlem uygulandı. 7 araç ise trafikten men edildi.

Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Ramazan Ersöz, sorumluluk alanlarında bulunan Havalimanı Kavşağı ve kısmen Sanayi Kavşağı'nın trafik kazalarının en çok yaşandığı bölgeler olduğunu belirterek, kırmızı ışık ihlaline vurgu yaptı.

Ersöz, "Havalimanı Kavşağı'ndaki kazalarımızın tek sebebi kırmızı ışığa uyulmaması. Genellikle yolu kullanan yabancı sürücüler değil de Gazipaşalı vatandaşımız kırmızı ışığa uymuyor.

Bununla mücadele etmek için 24 saat sürekli orada olmasak bile belirli saatlerde ihbarlı, ihbarsız, sivil denetimlerle kim kırmızı ışık ihlali yapıyorsa ve o kavşaklara gelirken yavaşlamıyorsa gerekli cezai işlemi yapıyoruz.

Bu konuda kimseye inisiyatif yok. Çünkü havalimanındaki kavşağımız çok önemli. Burası turizm bölgesi, sürekli uçaklardan dolayı yoğun bir dolaşım var.

Orada sivil görevlilerimiz bulunuyor, kurallara uymayanları bildiriyor, ekibimiz gerekli cezai işlem yapıyor. Radarlı uygulamalarımız devam ediyor, geceleri alkol uygulamalarımız sürekli yapılıyor, tavizimiz yok" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım