Menu
RSS

Antalya’da Kadın Eli YÖREX'TE

Antalya’da Kadın Eli YÖREX'TE

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 8'incisi 13-17 Eylül'de ANFAŞ EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX kırsal kalkınma ve kadın istihdamına da katkı sağlıyor.

Tokat'ta "Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi Aş Oldu İş Oldu" projesine katılan kadınların ürettiği yöresel ürünler YÖREX'te ziyaretçilerin damak tadına sunulacak.

Tokat Başçiftlikliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Bolat, ilk defa YÖREX'e katılacaklarını belirtirken, proje kapsamında kadınlar tarafından üretilen ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla fuara katıldıklarını kaydetti.

Bolat, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğiyle yürütülen “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi Aş Oldu İş Oldu" projesi çerçevesinde Başçiftlik İlçesi'nden Tokat merkeze göç etmiş 60 işsiz ev hanımına yöresel ürünlerin üretimi, satış ve pazarlaması eğitimi verildiğini bildirdi.

Bolat, kadınların ürettiği dal turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu, çördük ve şekerpancarı pekmezi, kuşburnu marmelatı, erişte gibi hamur işleri ile YÖREX'te olacaklarını söyledi.

Bolat, YÖREX'in yerel ürünlerin tanıtımı ve ekonomiye kazandırılmasında önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, kadınların ürünlerini YÖREX'te sergileyeceklerini vurguladı.

KADINLAR YÖREX'E GÜÇ KATIYOR

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yöresel ürünlerin üretiminde kadın iş gücünün yoğun şekilde kullanıldığını belirterek, kadınları YÖREX'te görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Kadınların YÖREX'e güç kattığını vurgulayan Ali Çandır, Anadolu'nun birikimini Antalya'da buluşturan YÖREX'e herkesi davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım