Menu
RSS

Antalya’da Hobi Bahçesi Emeklilerin Vazgeçilmezi Olmaya Devam Ediyor

Antalya’da Hobi Bahçesi Emeklilerin Vazgeçilmezi Olmaya Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı emeklilere özel hobi bahçeleri yoğun ilgi görüyor. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi olduğunu belirten emekliler, şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, mevsimine göre her türlü sebze ve meyveyi

yetiştirebildikleri hobi bahçelerinde stres atıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkiinde Antalya'ya kazandırdığı Hobi Bahçesi Projesi, emeklilere şehrin gürültüsünden, hareketliliğinden uzak, toprakla haşır neşir olabilecekleri, doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuyor.

Kasım 2017'de bahçelerini teslim alan vatandaşlar, çalışma hayatları boyunca uzak kaldıkları sakin ve organik yaşama hobi bahçesi ile kavuştu.

YAŞAM ALANI

Proje ile 348 adet hobi evi inşa edilerek, emeklilere teslim edildi. 4.5 metrekare kapalı alanı ve 13.5 metrekarelik açık verandası bulunan hobi evi ile toplam 63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde vatandaşlar, meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim yapabiliyor.

Antalya Hobi Bahçesi Projesi'nde kullanıcıların aileleri ile de hoşça vakit geçirebileceği sosyal alanlar da mevcut. Çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da projede yer alıyor.

'TERAPİ GİBİ GELDİ'

Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp hobi bahçesine keyifli bir mola vermek için gelen emekli Ayten Özgenç, şunları söyledi:

"10 numaralı bahçede toprakla ilgileniyorum. Fırsat buldukça geliyorum. Açılacağını Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfasından takip ettim. İlk müracaat edenlerdeniz sanırım. Sonra bizi aradılar. Geldik, bahçemizi teslim aldık.

Şu an bahçemize karnabahar, brokoli ektik. Daha önce toprakla vakit geçirmek için vaktimiz olmuyordu. Saksıdaki çiçeği ne kadar görebilirsek toprakla ilişkimiz o kadardı. Burası terapi gibi oldu.

İlk defa karnabaharın o küçücük halini gördüm. Gördüğüm zamanki mutluluğumu size anlatamam. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e böyle bir hizmeti sunduğu için çok teşekkür ediyorum."

'STRES ATIYORUZ'

Emekli olup Antalya'ya yerleşen Doçent Psikolog Ali Osman Göçmen de Büyükşehir Hobi Bahçesi'nde toprakla uğraşmanın keyfini sürüyor. Göçmen, "Çok güzel tasarlanmış bir alan. Bitkiler, ağaçlar zamanla büyüyünce çok daha güzel olacak.

2 aydır hobi bahçesinde toprakla haşır neşir oluyoruz. Gelinim de ziraat mühendisi, o uzman ben de meraklıyım. İkimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Emekli olduktan sonra böyle bir hobi bahçesi arıyordum.

Gazetede haber gördüm. Hemen Büyükşehir'e gittim. Proje tamamlanınca da bahçemize geldik. Haftada üç gün gelip stres atıyorum" şeklinde konuştu.

'HERKESİ BEKLİYORUZ'

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Gürcan Kasımhocaoğlu ise Hobi Bahçesi deneyimini şu ifadelerle anlattı:

"Isparta'dan Antalya'ya yerleştik. Belediye sayesinde güzel bir bahçeye kavuştuk. Soğan, marul, tere, sarımsak ektik, 2 tane de ağaç diktik. Günümüzü değerlendiriyoruz. Isparta'da evimizin bahçesinde uğraşıyorduk şimdi burada devam ettiriyoruz.

Yazın gelmesini bekliyoruz. Bu yıl ümitliyim buradan. Ürünlerimizi yetiştirmek için sabırsızlanıyoruz. Herkesi bekliyoruz."

yukarı çık
0
Paylaşım