Menu
RSS

Antalya’da GPS Kayıtları Hırsızlık Zanlılarını Yakalattı

Antalya’da GPS Kayıtları Hırsızlık Zanlılarını Yakalattı

Antalya'da kiraladıkları araçlarla 23 ayrı hırsızlık suçuna karıştığı iddia edilen 5 zanlıyı otomobillerin Küresel Konumlama Sistemi (GPS) kayıtları yakalattı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şubesi ekipleri, değişik tarihlerde kent genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili araştırma başlattı. Hırsızlık olaylarının şüphelisi olduğu belirlenen A.Y'nin, M.G'ye bazı şirketlerden kiralattığı araçlarla olayları gerçekleştirdiği tespit edildi.

M.G'nin kiraladığı araçların GPS kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, söz konusu otomobillerin değişik tarihlerde meydana gelen 18 ayrı hırsızlık olayının yaşandığı evlerin yakın çevresinde olay saatlerinde bulunduğunu belirledi.

A.Y, ile her iki şüpheliyle bağlantıları olduğu değerlendirilen T.K, U.Y, B.Y, çok sayıda ziynet, elektronik eşya ile Bizans, Roma, Hellenistik, İslami dönemlere ait 32 bronz sikke, bir kurşun objeyle yakalandı.

M.G'nin ise askerlik hizmeti için birliğine teslim olduğu anlaşılırken, şüphelilerin zemin ve birinci kattaki evlere demir korkulukları kesip, PVC kapı ve pencereleri zorlayıp girerek hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlendi.

Çaldıkları malzemeleri ise bazı iş yerlerine değerinin altında sattıkları ortaya çıkan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından 23 ayrı ikametten hırsızlık ve 2863 sayılı kanuna muhalefet suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülen zanlılardan A.Y, U.Y. ve B.Y. tutuklanırken, T.K. ise serbest bırakıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım