Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da FETÖ Tutuklularına 'Bayramlıklarınızı Hazırlayın' Propagandası

Antalya’da FETÖ Tutuklularına 'Bayramlıklarınızı Hazırlayın' Propagandası

Antalya’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı mahkemeye dilekçe gönderen işadamı S.A., bazı koğuşlarda "Amerika'dan mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın" diye moral toplantısı yapıldığını iddia etti. S.A., etkin pişmanlık hükümleri kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı S.A., yargılandığı Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini içeren dilekçe gönderdi.

S.A. mahkemedeki ifadesinde, aynı davada tutuksuz yargılanan bazı sanıkların, duruşmayı beklerken yanına gelip, FETÖ ve kendileri aleyhine ifade vermemesi için "Hem bu dünyanı hem de ahiretini yakma" sözleriyle baskı kurduğunu söyledi.

'Dilekçeleri Diğer Mahkumlar Okuyor'

Cezaevinde kaldığı koğuşta FETÖ/PDY davası sanıklarının kendisine 'itirafçı' ve 'hain' gözüyle baktığını ileri süren S.A., yazılan dilekçeleri ise diğer sanıklar görmeden göndermenin mümkün olmadığını kaydetti.

Dilekçelerin koğuştaki televizyonun önünde bekletildiğini, isteyenin bunları okuduğunu, her sabah koğuş mümessili tarafından toptan gardiyana teslim edildiğini ifadesinde anlatan S.A., "Kimin ne yazdığını koğuştaki herkes biliyor.

Bu nedenle koğuşta dilekçe yazıp gönderemedim. Dilekçemi hastalığım nedeniyle gittiğim revirde mahkemeye ve cezaevi savcısına ulaştırma şansı buldum" dedi.

Cezaevinde örgüt üyeleri arasında moral ve motivasyonu yüksek tutmak amacıyla 20 gün önce bazı konuşmalar geçtiğini savunan S.A., şunları kaydetti:

"Zaman zaman koğuşlarda moral toplantıları yapılıyor. Koğuşta 15- 20 gün önce 'Bayramlıklarınızı hazırlayın, Amerika'dan mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın' diye konuşmalar yapıldı. İçeride herkesin bir umuda ihtiyacı var, o umudu da herkes yayıyor ve kendilerini diri tutmaya çalışıyorlar."

Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen S.A.'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım