Menu
RSS

Antalya’da FETÖ’cü Öğretmenler; 'Bylock'u Öğrencilerimiz İndirmiş Olabilir'

Antalya’da FETÖ’cü Öğretmenler; 'Bylock'u Öğrencilerimiz İndirmiş Olabilir'

Antalya’da FETÖ'den ihraç edilen öğretmenler, telefonlarındaki 'ByLock' programlarını öğrencilerinin ya da çocuklarının indirmiş olabileceğini söyledi. Örgüt üyeliği suçlamasını inkar eden sanıklar, terör örgütlerine de beddua etti.

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF-SEN) üyesi 33 öğretmen hakkında dava açıldı.

Çoğunluğunun telefonlarında 'ByLock' tespit edilen, Bank Asya'da hesap açtırdıkları, çocuklarını terör örgütü ile irtibatlı olduğu iddia edilen okullara ve dershanelere gönderdikleri öne sürülen sanıkların, 10 yıla kadar hapsi istendi.

29'u tutuklu, 2'si tutuksuz, 2'si firari sanıkların yargılanmasına Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Dün 150 kişilik salonda Ogün Ahmet Tepe başkanlığındaki duruşmada, 29'u tutuklu, 2'si tutuksuz 31 sanık hazır bulundu.

Sendikaya başörtüsü yasağına karşı verdiği mücadeleden dolayı üye olduklarını iddia eden sanıklar, telefonlarına indirilen 'ByLock' programından haberdar olmadıklarını, bunu öğrencileri ya da çocuklarının yapmış olabileceğini ileri sürdü. Sanıklardan bazıları ise terör örgütlerine baddua etti.

Sanıklar Bank Asya'daki hesaplarıyla ilgili de kanunlarla kurulan bir bankada hesap açtırmanın suç olmadığını, diğer bankalarda da hesapları olduğunu belirtti. FETÖ ile irtibatlı okullara ve dershanelere de çocuklarını kazandıkları burs nedeniyle kayıt ettirdiklerini ileri süren sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım