Menu
RSS

Antalya’da Fabrikaya Tahsilata Giden Sanığa 4 Yıl Tehdit Cezası

Antalya’da Fabrikaya Tahsilata Giden Sanığa 4 Yıl Tehdit Cezası

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya polis emeklileri derneği adına tahsilat yapmaya giden 56 yaşındaki Zafer Engin A., işyeri sahibini ve çalışanları silahla tehdit edip hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 2 ay 25 gün hapse mahkum edildi.

Antalya'da 22 Aralık 2015 günü Polis Emeklileri Derneği adına gönderilen plaketin karşılığında tahsilat yapmak için Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir mermer firmasına giden Zafer Engin A., dolandırıcılık şüphesiyle jandarmaya ihbar edildi.

Şirkette otururken gelen jandarma tarafından yakalanan Zafer Engin A. ile kendisini ihbar eden firma sahibi Salih Kaya arasında sözlü tartışma çıktı. Karakola götürülürken aniden geri dönüp belindeki tabancasını çıkaran Zafer Engin A., jandarma tarafından gözaltına alındı.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Zafer Engin A. hakkında hakaret, silahla tahdit, silah kanununa muhalefet ve öldürmeye teşebbüs suçundan Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkemedeki ifadesinde hakaret edildiği için silahını çektiğini ileri süren Zafer Engin A., hangi sıfatla bağış toplamaya gittiğinin sorulması üzerine “Ben geçmişte operasyon elemanı olarak çalışıyordum. Beni bu dernekten soyadını bilmediğim Mehmet isimli biri aradı.

Polis emeklileri derneği bu kişiye fatura ve plaketler göndermiş. Firma faturayı ödememiş. Ben de bunun parasını istemeye gitmiştim. Şirket sahibinin odasında otururken iki jandarma geldi. Firma sahibi benim dolandırıcı olduğumu iddia etti" dedi.

Bunun üzerine tepki gösterdiğini ileri süren Zafer Engin A., “Arkamdan küfür ediyordu. Ben iki jandarmanın arasındaydım. Bunun üzerine geri dönüp silahımı çektim. Bu sırada bir şirket çalışanı önüme çıktı. Öldürmek istesem önüme çıkanı da vururdum. Ama yapmadım" dedi.

Zafer Engin A., silahlı tehdit ve hakaret suçundan 3 yıl 14 ay 25 gün hapse mahkum edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım