Menu
RSS

Antalya’da Ecemiş'in Tahliye Talebi Reddedildi

Antalya’da Ecemiş'in Tahliye Talebi Reddedildi

Antalya’da geçen mart ayında cep telefonunda örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock tespit edildiği gerekçesiyle tutuklanarak 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Büyükşehir Belediyesi ilçelerden ve zabıtadan sorumlu eski daire başkanı Uğurcan Ecemiş'in tahliye talebi reddedildi.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan Ecemiş, davanın ilk duruşmasında yaptığı savunmasında suçlamayı kendisine bir hakaret olarak gördüğünü söyledi. Kendisinin emekli bir asker olduğunu, kıdemli binbaşıyken emekli olup Antalya'ya yerleştiğini anlatan Ecemiş, Antalya'da Ak Parti'nin kuruluşunda da görev aldığını söyledi.

2002 seçimlerinden 2 yıl sonra yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan Menderes Türel'in çağrısı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Zabıta ve Hal Daire Başkanı olarak görev yaptığını, 2009 seçimlerini kazanan CHP'li Mustafa Akaydın'ın ise ilk görevden aldığı kişinin kendisi olduğunu anlatan Ecemiş, “2011 seçimlerinde Menderes Türel milletvekili seçilince beni danışman olarak çalışmam için Ankara'ya davet etti.

Ben ailem Antalya'da yaşadığı için bu teklifi kabul etmedim. 2014 seçimlerinde Menderes Türel Belediye Başkanlığını tekrar kazanınca atadığı ilk kişi ben oldum.

Mustafa Akaydın'ın görevden aldığı ilk kişi ben, Menderes Türel'in ise atadığı ilk kişi bendim. Ben aynı anda iki daire başkanlığını sürdürürken birdenbire açığa alınıp ByLock tespit edildiği iddiasıyla tutuklandım" dedi.

Kendisinin bylock indirmediğini ve kullanmadığını savunan Ecemiş, FETÖ'ye ise lanetler yağdırdı. Ecemiş, “Ben FETÖ'cü değil, Türk milliyetçisiyim. Ben ömrünün 35 yıl devlete hizmet etmiş biriyim. Benim hiçbir zaman bu örgütle temasım olmadı. Benim iki çocuğum var.

Ne çocuklarımın, ne eşimin, ne de kendimin bunlarla hiçbir ilgisi olmadı. Ne okullarıyla, ne yurtlarıyla, ne dernekleriyle, ne bankalarıyla ailemizin hiçbir ferdinin ilgisi olmadı. Bugün Türkiye'de bu örgütle şöyle ya da böyle okullarından, yurtlarından, bankalarından dolayı 10 milyon kişinin ilgisi olmuştur. Ama bu 10 milyon kişinin içinde ben yokum" dedi.

Demokrasi Nöbeti Tuttum

ByLock iddiasını da asla kabul etmediğini söyleyen Ecemiş, “Bu bana ve aileme yapılan bir hakarettir. Ben bu lekeyi kaldıramam. 9'uncu ayın 25'inde ByLcok tespit edildiği belirtiliyor. Oysaki ben telefonumu 10'uncu ayın 28'inde aldım. Ben daha satın almadığım bir telefonda ByLcok tespiti nasıl yapılıyor anlamış değilim" dedi.

Kendisine komplo kurulmuş olabileceğini savunan Ecemiş, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece olayı haber alır almaz bayrağını alıp Cumhuriyet Meydanına gittiğini söyledi. Sabaha karar da demokrasi nöbeti tuttuğunu anlatan Ecemiş, “Büyükşehir Belediyesi'nde FETÖ'cü aranacaksa o kişi ben olamam" dedi.

Mahkeme, Ecemiş'in tahliye talebini kabul etmedi. Dijital inceleme raporlarının ve ByLcok içeriklerinin istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım