Menu
RSS

Antalya’da Din Görevlilerine Konferans

Antalya’da Din Görevlilerine Konferans

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine 'cami, şehir ve medeniyet' adlı konferans verildi. Kumluca Müftülüğü tarafından kuruma bağlı görev yapan din görevlilerine yönelik konferans Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sanayi Camii imam hatibi Nuri Güney'in Kuran tilavetiyle başlayan konferansta, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili slayt gösterileri sunuldu. Daha sonra İlçe Müftüsü Hacı Kahraman konuşma yaptı.

Ardından araştırmacı yazar Refik Akten, "Dinimizin ilk emri 'oku' olmasına rağmen en az okuyan ve böylece en az bilgiye sahip bir toplum haline gelmişiz. Hiç beğenmediğimiz o Japonlar, atom bombası onlara atılmasına rağmen teknolojide çağın ötesine geçtiler.

Kitap okuma oranı bizim toplumumuzdan çok çok fazladır. Ülkemizde 1156 kütüphane var. 14 milyonu aşkın kitap var. ABD'de ise 20 bine yakın kütüphane var. Sevap kazanmak ümidiyle Kuran'ı yılda 5 defa hatmediyoruz.

Ama mealini ömrümüzde baştan sona bir kez okumuyoruz. Türk toplumuna asli ihtiyaçlarını sorduğumuzda kitap tam 235'inci sırada yer alıyor. Cami imamları meslekleri gereği en çok kitap okuyan meslek grubu olması gerekir. Ancak onlar da az okuyan meslek grubunda yer almaktadır" dedi.

Okumadan öğrenme şansı olmadığına işaret eden Akten, "Bilmeden de kazanma şansımız yok. Okuyacağız, öğreneceğiz ki bu ülke kalkınsın. Muasır medeniyetin üstüne çıksın.

Bu ülkeler neden bu kadar üstümüze geliyor biliyor musunuz? Adam otomobil yapmış. Yaptığı otomobilleri değil, sadece markasını ülke bütçemizin iki katına satıyor. Adamlar zayıf noktalarımızı yakalamışlar o yüzden bu kadar üstümüze geliyorlar" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım