Menu
RSS

Antalya’da Demre Çayı Artık Taşmayacak!

Antalya’da Demre Çayı Artık Taşmayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Demre Çayı'nın yerleşim yerlerine ve zirai arazilere vereceği taşkın zararlarını engelleyecek tersip bendinin inşaatını tamamladı. Demre'de inşası süren ve olası bir taşkında Demre Çayı'nın

ilçedeki yerleşim yerlerine ve zirai arazilere vereceği taşkın zararlarını asgariye indirecek tersip bendi tamamlandı. Proje kapsamında Demre Çayı'nın sağ sahilindeki yolun 640 metrelik kısmı yükseltildi ve taş tahkimat imalatı yapıldı.

Yaklaşık 2 milyon 700 bin lira yatırım bedeli ile inşa edilen proje ile 253 metre uzunluğunda ve temelden 5 metre yüksekliğinde olan betonarme tersip bendi inşa edilerek, Demre Çayı'nın neden olduğu rüsubat zararları önlendi.

ANTALYA'DA 448 BİN 920 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULAMAYA AÇILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, son 15 yılda Antalya'da 19 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini belirtti.

Yapılan çalışmalarla 448 bin 920 dekar araziyi sulamaya açtıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sulamaya açtığımız bu alanlar ile Antalyalı çiftçilerimize yıllık 468 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca 88 derenin ıslahını tamamladık.

Demre Çayı'nın taşkın zararlarını önlemek için tamamladığımız tersip bendi de Antalya'ya kazandırdığımız yatırımlarımızdan birisi. Antalya'da olası taşkınların önüne geçmek için bundan sonra da yatırımlarımız sürecek."

yukarı çık
0
Paylaşım