Logo
Bu sayfayı yazdır

Antalya’da Demokrasi Nöbeti İkinci Gününde de Devam Etti

Antalya’da Demokrasi Nöbeti İkinci Gününde de Devam Etti

Antalya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün başlatılan ve binlerce kişinin katılım sağladığı demokrasi nöbetinin ikinci gününde de vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Demokrasi nöbetine, Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Valisi Münir Karaloğlu,

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Garnizon Komutanı Tahir Savran, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sivil toplum kuruluşları, dernek ve dernek temsilcileri ile binlerce Antalyalı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede dualar okundu, mehteran takımı gösteri yaptı. Meydana gelen vatandaşlar, demokrasi marşlarına eşlik etti.

Kepez Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli ile oğlu Yiğit Sürekli’nin sahnelediği ve 15 Temmuz gecesi şehit düşen Ömer Halisdemir’in şehitlik hikayesinin anlatıldığı oyun izleyenleri duygulandırdı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı kısa konuşmanın ardından Erdem Bayazıt'ın şiirini okudu. Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir demokrasi nöbetinin sonuna gelindiğini belirterek, geçen yıl 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbeti ile aile olduklarını belirtti.

Bu yıl da aynı manzaranın yaşandığını hatırlatan Başkan Türel, "Bu meydanlardan 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız mesajını verdik. Seneye yine burada buluşacağız" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise "Emin olun şehitlerimizin fedakarlığını, hainlerin hainliklerini unutursak, korkarız bir gün yine içimizdeki satılmış ruhları birileri yine bulur gelir bu milletimize karşı komplo kurar, kumpas kurar. Ne olur ne olur unutmayalım, uyanık olalım" dedi.

Şehitlerden sonra kendilerine de sıra gelmesi halinde bu ülke için canını seve seve vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol sahneye çıkarak halkı selamladı.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.