Menu
RSS

Antalya’da Cumhuriyet Kadınları'ndan Tepki

Antalya’da Cumhuriyet Kadınları'ndan Tepki

Antalya’da Cumhuriyet Kadınları Derneği Kepez Şubesi üyesi kadınlar, darbe girişimininden sonra yaşanan gelişmeleri Cumhuriyet Meydanı'nda protesto etti.

Yaklaşık 50 kadının katıldığı eylemde grup adına Cumhuriyet Kadınları Derneği Kepez Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Zeyrek Mutlutürk açıklama yaptı.

Mutlutürk, darbe girişiminden sonra yargıya gerekli hassasiyet gösterilmeden, cadı avına çıkılarak Ak Parti karşıtlarının gözaltına alındığını iddia etti. 2016-2017 eğitim- öğretim yılının 15 Temmuz temasıyla açıllasına da tepkili olduklarını açıklayan Mutlutürk, şöyle devam etti:

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından '15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerimiz anısına' başlığıyla bastırılan broşürlerle; tek adamı yücelten belgeseller umudumuz olan genç beyinleri kandırmaya çalışmakta ve zehirlemektedir. Bu ülkenin tek kurtarıcısı vardır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatrk'tür."

Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşmayı kabul etmediklerini belirten Mutlutürk, Anıtkabir'de çocuk parkı yapılmasına da tepki gösterdi. Mutlutürk, “Anıtkabir bir saygı mekanıdır. Herkesin mezarına nasıl saygı gösteriliyorsa, aynısı ve daha fazlası ona da gösterilmek zorundadır" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım