Menu
RSS

Antalya’da Canlı Hayvan Borsası Kurban’da Hizmette

Antalya’da Canlı Hayvan Borsası Kurban’da Hizmette

Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortak girişimiyle yaşama geçirilen Antalya Canlı Hayvan Borsası, Kurban Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’la birlikte 1. Etap çalışmaları tamamlanan Antalya Canlı Hayvan Borsası’nda incelemelerde bulundu. İncelemeye, ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı,

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Ersan ve Halil Bülbül, ATB 5. Meslek Komitesi Üyeleri ile bürokratlar katıldı.   

Etin Merkezi Olabiliriz

ATB Başkanı Ali Çandır, Canlı Hayvan Borsası’nın 1. Etap çalışmalarının tamamlanarak Kurban Bayramı’na yetiştirildiğini belirterek, Borsa’nın Kurban Bayramı’nda ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

Borsa’nın ikinci etap çalışmalarının ekim ayı gibi yapılacağını kaydeden Çandır,  çabaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bürokratlara teşekkür etti.

Antalya’nın ülkenin küçükbaş hayvan varlığının yüzde ikibuçuğu, büyükbaş hayvan varlığının yüzde birine sahip olduğunu belirten Çandır, “Gerek üretim gerekse tüketim noktasında ciddi bir merkeziz.

Sektörümüz sahip çıkar, tanıtımını da iyi yaparsak Hayvan Borsası kent ekonomisi için çok iyi bir döngü yaratır. Bölgede etin merkezi olabiliriz. İnşallah Borsayı yaptıktan sonra ANET’in içinde et borsası da kurarız.

Böylelikle kente giren eti de kontrol altına almış oluruz” diye konuştu.

Sektör Destek Olmalı

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Canlı Hayvan Borsası ile Antalya’nın çok önemli bir eksikliğinin giderileceğini söyledi. Sektörden Canlı Hayvan Borsası’na sahip çıkmasını isteyen Türel,

“Sektör destek olmazsa burayı çalıştırmak mümkün değil. Buraları yapmak önemli değil, önemli olan sağlıklı çalıştırmak” dedi. Alanın Kurban Bayramı’na yetiştiğini belirten Türel,

“Alanda hem hayvanını satmak isteyen esnaf hayvanını ücretsiz barındırabilecek, hem de kurban vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaş kurbanını ücretsiz kestirebilecek” dedi.

Kaçak Et Kesiminin de Önüne Geçecek

Canlı Hayvan Borsası’nın 2. Etap için eylül ayı sonunda ihaleye çıkacaklarını bildiren Türel, ilgili kararın Eylül Meclisi’nde gündeme geleceğini kaydetti.

Türel, “Antalya ekonomisine ciddi katkı sağlayacak alanın en kısa zamanda tamamlayacağız. Hayvancılık sektörü kenti ekonomisine önemli katkı sağlıyor ama evsiz barksız noktada başka illerde ticareti yapılıyordu.

Antalya bu işin ekonomik katma değerinden faydalanamıyordu. Antalya kendi bölgesindeki hayvancılık sektörüne katkı sağlayacağı borsayı kazanıyor. Alan ayrıca kaçak et kesiminin de önüne geçecek” diye konuştu.

Antalya Canlı Hayvan Borsası A.Ş’nin ortağı olan Antalya Ticaret Borsası’nın alanın Antalya’ya kazandırılmasında ciddi katkısı olduğunu söyleyen Türel, Borsa Başkanı Ali Çandır ve yönetime teşekkür etti.

Sektör temsilcileri de alanı Antalya’ya kazandıran Menderes Türel ve Ali Çandır’a teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım