Menu
RSS

Antalya’da Boğaçayı Projesi'ne Karşı Eleştirel Panel Yapıldı

Antalya’da Boğaçayı Projesi'ne Karşı Eleştirel Panel Yapıldı

Antalya Halkevi'nin düzenlediği panelde, Büyükşehir Belediyesi'nin ilk etap çalışmasını başlattığı 'Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil Projesi'ni eleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in 'Çılgın Projem' dediği ve ilk etap çalışmalarının 3 ay önce başladığı

'Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil Projesi' Halkevleri Antalya İl Temsilciliği'nin düzenlediği panelde eleştirildi.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, avukatlar Tuncay Koç, Mustafa Şahin ve davetlilerin katılımıyla Konyaaltı Cemevi'nde gerçekleştirilen panelde, projenin sahil bandında tahribat oluşturulacağı savunuldu.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, panelde yaptığı konuşmada 'Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil Projesi'ne karşı duran insanların bir araya gelmeyi birlikte güç olmayı yeniden fark ettiğini söyledi.

Projeyi hazırlayan mimarla görüştüklerini ve projeyle ilgili detaylı bilgi aldıklarını da belirten Kara, “Kruvaziyer Liman diyorlar ama bu ülkede güvenlik ve demokrasi yoksa turist gelmez" dedi.

Panelde sunum yapan avukat Tuncay Koç, Büyükşehir Belediyesi'nin Lara sahil bandında yapmayı planladığı kruvaziyer liman projesinin Lara sahiline yapılmasının akıl karı olmadığını söyledi.

Limanın yapılması için denize dalga kıran yaparak set oluşturulacağını ve denizin kendini doğal olarak temizleyemeyeceğini anlatan Koç, Antalya'nın kurvaziyer turizm rotasında olmadığını ifade etti.

Konyaaltı Sahili'nde yapılması için ilk etap çalışmaları başlayan Boğaçayı Projesi'ni de eleştiren Koç, Boğaçayı'nın denizin tuzlu suyu nedeniyle zamanla tuzlu hale geleceğini söyledi.

Boğaçayı Projesi'nin yapımı aşamasında sahile liman betonu dökülerek yok edileceğini savunan avukat Mustafa Şahin, “Büyük Liman'dan Boğaçayı'na kadar kısımda 1 kilometre 300 metrelik alanı, sahili tamamen yok edecektir.

Geri dönüşümsüz olarak bu sahil tamamen ortadan kalkacaktır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım