Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya'da, Balbey Kentsel Yenileme Projesine Vatandaş Tepki Gösterdi

Antalya'da, Balbey Kentsel Yenileme Projesine Vatandaş Tepki Gösterdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Balbey Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürdüğü kentsel yenileme projesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Balbey Mahallesi ve Bölgesi Koruma Kentsel Yenileme Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Der) Başkanı 

Bünyamin Zengin ve bazı mahalleliler, Büyükşehir Belediyesi'nin ön çalışmalarını sürdürdüğü kentsel yenileme projesini basın toplantısıyla eleştirdi. 

Santral ve Kepez mahallelerinde uygulanan projenin benzerinin kendi mahallelerinde uygulanmak istendiğini iddia eden Zengin, bunun yanlış olduğunu söyledi. Kendi tapularının çok eskiye dayandığını dile getirdi. Zengin, ortada bir proje olmamasına rağmen mahalleliye sözleşme imzalattırılmaya çalışıldığını iddia etti.

'Uygulanamaz Planlamada Diretilirse'

Balbey Mahallesi'nin yenilenmesine, sağlıklı, adil, şeffaf bir planlama ve projelendirme yapılmasına karşı olmadıklarını dile getiren Zengin, şöyle devam etti:

“Önceden yapılan birçok planlama çalışmalarının bölge gerçekleri ile bağdaşmadığı için yürürlüğe sokulamadığı gerçeği ortada. Koruma amaçlı planlar ideal ve otantik, ailevi yaşamı içeren planlar değildir, aksine oluşan durumu pekiştirerek, mevcuttaki adaları olduğu gibi koruyarak emsalle çözüm üretme yoluna gitmektedir.

2015 yılında çıkan yasa ile sürecin yeniden başlamasına karar verilmiştir. Şayet bu eski uygulanamaz planlama çalışmalarında diretilirse bu Balbey'de hiçbir şey yapmak istemiyoruz anlamına gelir."

Metrekare Pazarlığı Yapılıyor İddiası

Bünyamin Zengin, şeffaf olmayan, gerçekten uzak, hak sahiplerinin beklentilerinden uzak plan ve projenin hayata geçirilmesini de istemediklerini söyledi.

Hak sahipleri ile metrekare pazarlığı yapıldığını ileri süren Zengin, “Bir yandan da uygulanan plan ve projenin olmadığı söylenmektedir. Olmayan plan ve projeye göre nasıl pazarlık yapılır.

Süreçte imza attırılarak yapılan işlemler ve verilen belgeler firma garantili, iki tarafın da imzasını içermeyen işlemlerle yapılmaktadır. İleride bu hukuki dava ve belirsizliklere zemin hazırlanmaktadır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım