Menu
RSS

Antalya’da ATSO Devlet Destekleri Zirvesi'ne Büyük İlgi

Antalya’da ATSO Devlet Destekleri Zirvesi'ne Büyük İlgi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından gerçekleştirilen 'Antalya Devlet Destekleri Zirvesi'nde, istihdam, ihracat, yatırım, kültür-turizm ve ar-ge destekleri hakkında kurum temsilcileri bilgiler verdi. ATSO Atatürk Konferans Salonu'ndaki zirveyle eş zamanlı düzenlenen mini fuarda ise;

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, SGK; İŞKUR; KOSGEB, TUBİTAK, Kredi Garanti Fonu, Türk Patent ve Marka Kurumu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya üniversiteleri katılımcılarla birebir görüşerek çalışmaları ve destekler hakkında görüşmeler yaptı.

ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, bakanlıklar ve bağlı kurumların, üniversitelerin, kalkınma ajanslarının dönem dönem reel sektöre dönük son derece faydalı teşvik ve destek paketlerini yürürlüğe koyduklarını belirtti.

Birçok yatırımcı, girişimci, girişimci adayının bu teşvik ve destekler hakkında bilgi sahibi olmadığı için yararlanamadığına değinen Hacısüleyman, "Ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak birçok iş fikri, fonlara ulaşamadığı için hayata geçmeden yok oluyor.

İnovatif yenilikler yapmak isteyen, kapasite artırımına gitmek isteyen, yeni ortaklarla çok daha güçlü şekilde büyüyerek yoluna devam etmek isteyen işletmelerimizin önemli bir kısmı verilen desteklerden haberdar bile değil. ATSO olarak bu eksiği tespit ettik ve KOBİ'lerimize destek verecek, onları doğru kaynaklara yönlendirecek KOBİ ve Yatırım Destekleri Müdürlüğümüzü kurduk" dedi.

ATSO'ya gelen yoğun talepler üzerine böyle kapsamlı bir etkinlik yaptıklarını belirten Yusuf Hacısüleyman, şöyle konuştu:

"Bu toplantı sadece 'istihdam teşviki nedir', 'ihracat teşviki nedir' konusunun ötesine gitmeli, gelecekte Antalya'nın tarım, turizm, sanayi vizyonunun da tartışıldığı, kamu-özel sektör işbirliğinin ele alındığı bir projeler, ortaklıklar ve destekler fuarına dönüşmelidir.

Bu toplantıda kamu yöneticileri, yani destek verenler, destek alanlarla ve almak isteyenlerle, uygulamada sorun yaşayanlarla bir araya gelmeli, tartışmalı ve ortak çözümler bulunmalıdır. Devlet desteği sadece KOSGEB kredisi değildir.

Sektörlerimiz, işletmelerimiz hem bireysel hem ortak proje hazırlamayı bilmelidir. Birçoğumuz devlet desteklerinin bize özel olmasını istiyoruz, yani hazır elbise gibi değil, özel dikim kıyafet bekliyoruz. Bu toplantılar devlet desteği algımızı, beklentilerimizi doğru bir yöne çevirmelidir."

Zirve kapsamında yapılan seminerler de kurum müdür ve temsilcileri katılımcıları bilgilendirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım