Menu
RSS

Antalya'da Ağır Ceza Mahkemelerinin Sayısı 10'a Çıktı

Antalya'da Ağır Ceza Mahkemelerinin Sayısı 10'a Çıktı

Antalya’da terör suçlarıyla ilgili davaların sayısının artması üzerine 2 yeni ağır ceza mahkemesi daha kurulmasına karar verildi. Antalya'da 8 olan ağır ceza mahkemelerinin sayısı 10'a çıktı.

Antalya'da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terör suçlarına bakan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla 7 olan Ağır Ceza Mahkemesi sayısı 8'e çıkartılmıştı. Ancak iş yoğunluğu nedeniyle Antalya'ya 2 yeni ağır ceza mahkemesinin daha kurulmasına karar verildi.

Yeni kurulan 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Murat Demirasyan getirildi. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına ise 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi başkanı İbrahim Altınkaynak atandı.

Altınkaynak'tan boşalan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ise 5'inci Sulh Ceza Hakimi Mutlu Çat getirildi. Geçen hafta HSYK kararnamesiyle Manisa'ya tayini çıkan Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yücel Dağdelen'in yerine ise Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Yaşar getirildi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına ise Antalya 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Özgül Küçükel getirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım