Menu
RSS

Antalya’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Antalya’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP Kadın Kolları üyeleri çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Afrin Operasyonu'nun 48. gününde şimdiye kadar şehit düşen 43 askere Allah'tan rahmet, yaralanan 156 askere de şifa dileyen CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci,

“1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde yaşayan 40 bin işçinin insanlık dışı çalışma koşullarına ve düşük ücrete karşı başlattıkları grev polisin saldırısı ile kanlı bir olaya dönüşmüş çoğu kadın 129 işçi can vermiştir.

Kadınların özgür ve eşit bireyler durumuna gelmesi için mücadele etmek, yalnızca kadınlar tarafından değil Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk devleti idealine inanan herkesin görevidir. Sorunların çözümü için yasal düzenlemeler gerekmektedir.

Kadın doğası gereği aktif, üretken ve cefakar tavırlarıyla toplum dinamiklerine yön, vermiştir ve vermeye devam etmektedir.

Erkek egemen yönetim anlayışının gölgesinde yaşamaya zorlanan kadınlar bugün hala sözde verilen haklarının özde kullanılmasını sağlamak için mücadele veriyor.

Kadınların özgür ve eşit bireyler durumuna gelmesi için mücadele etmek, yalnızca kadınlar tarafından değil Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk devleti idealine inanan herkesin görevidir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım